≫ 

"Umrle i hospitalizovane je nemoguće sakriti, to niko ne želi": Kisić o ciljevima i informacijama

Kisić-Tepavčević je istakla da niko ne krije ništa i da je jedini cilj konferencija i saradnje sa medijima pravovremeno informisanje

  • 10

Zamenica direktora instituta "Batut" Darija Kisić-Tepavčević rekla je danas da nije moguće sakriti umrle i hospitalizovane osobe, niti to iko želi.

Kisić-Tepavčević je, na pitanje o broju lekara koji je u Srbiji od posledice virusa korona umro, pošto predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Rade Panić tvrdi da je broj veći od objavljenog, kazala da članovi Kriznog štaba svakodnevno komuniciraju sve informacije koje su validne, tačne i proverljive.

- Mora da postoji odgovornost za javno izrečenu reč. Kada je u pitanju grupa zdravstvenih radnika za koje znamo da su izloženi posebnom riziku od oboljevanja i umiranja, i među nama postoje hronični bolesnici, osobe sa povećanim rizikom. Mi smo u naše redovne izveštaje uključili i broj zdravstvenih radnika koji je oboleo. Ali kada su u pitanju pojedinačni podaci znate da nismo ni za druge kategoriji takve podatke iznosili -podvukla je ona.

Kisić-Tepavčević je istakla da niko ne krije ništa i da je jedini cilj konferencija i saradnje sa medijima pravovremeno informisanje, kao i širenje informacija o prevenciji u cilju zaustavljanja epidemije.

Video: Više od 400 slobodnih respiratora u kovid bolnicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jan

    24. april 2020 | 17:36

    Ja lepoj Dariji sve verujem na rec, samo sto uvek stavim tv na mute kad ona prica..

  • Viktor

    24. april 2020 | 17:42

    Ova uvlakaša juri poziciju ministra zdravlja zapamtite sta vam kazem. Vezara teska nego samo zbog toga ide uz dlaku.

  • Sanja

    24. april 2020 | 17:09

    Gospodjo draga, Vi ste izuzetno sarmantna dama, lekar, professor, saradnik,.. Divim se Vasoj inteligenciji i izdrzljivojsti u ovim teskim danima. Veliki pozdrav imate od mene, jedne nepismene zene sa sela.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA