U srpskim sredinama na KiM jedan novi slučaj korona virusa

Obezbeđeni paketi pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana

  • 0
Karantin, bolnica, kovid, korona virus Foto-ilustracija: Shutterstock

Na teritoriji KiM u većinski srpskim sredinama registrovan je jedan novi slučaj korona virusa, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko Ðurić.

Novi slučaj COVID-19 registrovan je u Zvečanu.

Time je ukupan broj obolelih od početka pandemije u srpskim sredinama na KiM porastao na 87, izlačena su 33 pacijenta, dok je pet osoba preminulo, naveo je Ðurić u dnevnom izveštaju o korona virusu na Instagramu.

Oboleli su iz Kosovske Mitrovice (35), Zvečana (22), Leposavića (11), Zubinog Potoka (19). Oboleli su smešteni u KBC Kosovska Mitrovica (11), Studentski centar Kosovska Mitrovica (34), KC Kragujevac (2), KBC ''Dr Dragiša Mišović'' Beograd (2).

- U opštini Gnjilane nabavili smo i distribuirali lekove i hranu građanima. U opštini Zvečan obezbedili smo lekove i pelene za 180 lica, 700 džakova brašna, 1.000 litara medicinskog alkohola za javne ustanove kao i medicinsku opremu za zdravstvene ustanove. U Leposaviću smo odgovorili na 170 zahteva za nabavku lekova i hrane, a takođe smo obišli i bošnjačke porodice u selima Rvatska, Kal?in i Vrbe i podelili im pakete pomoći - dodaje Ðurić.

Kancelarija za KiM je, dodao je Ðurić, u opštini Zubin Potok obezbedila pakete pomoći za porodice ratnih vojnih invalida i ratnih veterana.

- U opštini Peć dopremili smo novac za poštu, kao i neophodne lekove za 6 pacijenata. U opštinama Klina, Istok, Obilić, Štrpce i Kosovska Kamenica nabavili smo i podelili lekove, zaštitne maske i rukavice. U opštini Novo Brdo obezbedili smo hranu za više porodica. U Gračanici smo za 65 socijalno ugroženih porodica obezbedili hranu i lekove - kaže Ðurić.

Kancelarija je u saradnji sa Crvenim krstom organizovala akciju dobrovoljnog davanja krvi za potrebe KBC Priština sa privremenim sedištem u Gračanici.

Video: Kon o medicinskoj zaštitnoj opremi: Postoje četiri nivoa, ovaj je najviši i evo kada se primenjuje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA