Mali, a plemeniti: Deca iz predškolske ustanove u Čačku prikupila 5.000 maski i poslala ih Padovi

Pomoć u vidu tri respiratora, 5.000 zaštitnih maski i 500 vizira poslata je iz Srbije u Padovu

  • 2
Maske, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Pomoć u vidu tri respiratora, 5.000 zaštitnih maski i 500 vizira stigla je iz Srbije u Veneto, nakon što je grupa dece iz Čačka prikupila maske, a akciji za pomoć jednom od najteže pogođenih regiona virusom kovid-19 u Italiji pridružili su se i drugi dobrotvori.

Vest o donaciji iz Čačka javili su lokalni mediji u Venetu, a za agenciju Tanjug je danas potvđeno da je pomoć stigla u Padovu u petak, 24. aprila.

Član regionalnog saveta Veneta Stefano Valdegamberi izjavio je da se “čvrsta prijateljstva pokazuju u teškim vremenima”.

Kako je navedeno, deca iz jedne predškolske ustanove u Čačku želela su da svako od njih prikupi po dve maske i pošalje deci u Venetu.

- To je gest solidarnosti koji Veneto neće zaboraviti. Prijatelji iz Srbije nas nisu zaboravili - izjavio je Valdegamberi i zahvalio bračnom paru Nestorović u čijem je vlasništvu predškolska ustanova u kojoj je organizovana akcija prikupljanja pomoći.

Italijanski mediji su preneli vest ističući da je Srbija, odakle je poslata pomoć, takođe pogođena virusom kovid-19, ali da uprkos tome “mnogi iz mesta stotinak kilometara od Beograda navijaju za Veneto”.

Italija je jedna od prvih zapadnih zemalja koje su pogođene virusom kovid-19, koji je u toj zemlji odneo više od 25.000 života, što je najveći bilans žrtava u Evropi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sallee

    25. april 2020 | 20:46

    👏👏Veliko postovanje malim ljudima ali velikim u srcu.👏👏

  • Ccc

    25. april 2020 | 23:34

    Sto ne uposle one bezlebovice u Zadruzi da prave maske!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA