≫ 

Vlada donela nove mere: Produžen policijski čas za prvomajske praznike!

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju donete su nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19

MESO, ROŠTILJ, GRIL, BBQ, ROŠTILJANJE, HRANA Neće biti izleta; Foto: Pixabay

Idući u susret prvomajskim praznicima, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju donete su nove odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19, saznaje Telegraf.rs.

Građani krše mere zabrane kretanja u svim parkovima i javnim površinama Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Vlada Republike Srbije uputila je Narodnoj skupštini na potvrđivanje odluku o proglašenju vanrednog stanja, kao i sve uredbe sa zakonskom snagom koje je donosila Vlada Republike Srbije uz supotpis predsednika Republike Srbije i predsednice Vlade.

Prodavnice i izlazak starijih

Građani stariji od 65 godina, moći će počevši od ponedeljka, 27. aprila svakoga dana da izlaze u šetnju u trajanju od sat vremena, u periodu između 18 časova i 1 čas posle ponoći, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja. Prodavnice će za najstarije sugrađane biti otvorene u četvrtak od 4 do 7 časova ujutru.

Idući u susret prvomajskim praznicima, u cilju smanjivanja socijalnih kontakata na minimum, Vlada Srbije usvojila je odluku da će zabrana kretanja naredne nedelje trajati od četvrtka, 30. aprila u 18 časova do ponedeljka, 4. maja u 5 časova ujutru.

Zabrana kretanja tokom još jednog vikenda

Mere za prvomajske praznike zavise od toka epidemije, rekao je pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković, a epidemiolog Darija Kisić Tepavčević nagovestila je da će i tokom tog vikenda na snazi biti policijski čas.

- Mere zavise od toka epidemije, u kom pravcu idemo i na koji način ćemo se ponašati - rekao je Gojković.

To će, naveo je, Krizni štab razmatrati u ponedeljak ili utorak, nakon čega će javnost biti obaveštena. Podsetio je da su sve mere saopštavane dan - dva ranije.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Ovo su nove mere Vlade Srbije tokom epidemije korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    26. april 2020 | 11:56

    Odlicna odluka!Otvorite Salone i teretane,od sledece nedelje i restorane i kafice,a zatvoriti nas da ne idemo na livade!Mnogo pametna odluka

  • Bane

    26. april 2020 | 12:00

    Znaci ponovo ce redovi biti ispred prodavnica milina

  • Bojan padina

    26. april 2020 | 14:38

    Ma vazno je da se mi delimo... Beogradjani, seljaci, gasterbajteri, centar grada, zarkovo, zvezda, partizan, drzavna firma, privatnici... Kosovo ode,migranti dosli, rijaliti gledaj, jedi pastetu, radi za 30 soma... Zivela Srbija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA