≫ 

Ponos razredne Bojane su njena deca: Dečak nije mogao da plati internet, ali imao je pravog druga

- Baš me je dirnula ta situacija da deca nesebično razmišljaju i delaju, koliko oni mogu da odu u neku kontra stranu, toliko mogu i da oduševe i da ostave utisak - smatra razredna ovih dečaka

  • 23
Bojana Stevanovic

Foto: Facebook/Bojana Stevanovic

U moru vesti prethodnih nedelja o korona virusu, njegovim žrtvama, obolelima, merama koje se preduzimaju, nismo mogli da dozvolimo da neopaženo prođe objava jedne profesorke engleskog jezika iz Aleksinca

Naizgled mali gest jednog njenog učenika oduševio je njihovu razrednu. Radi se o tome da je učenicima svih razreda, ovih nedelja, osim televizora putem kog prate nastavu, neophodan i internet. Učitelji, nastavnici, profesori šalju testove da deca rešavaju, neophodan je i ako hoćete da pristupite platformi da proverite domaći ili makar za slanje urađenog nastavnicima. Mnogi komuniciraju kroz razne grupe, koje su sada, ako ne i ranije, morali da naprave. Ali, i za njih vam treba internet.

Jedan od učenika razredne Bojane Stevanović imao je problem, jer nije mogao da plati internet. Našao se tu njegov drugar iz razreda koji je stvar rešio sam uplativši drugaru.

Uvek je tu kad mi treba

 

- Učenik koji je imao problem zamolio je drugara iz odeljenja da mi prenese da je potrošio internet i da će možda imati problem da pošalje taj zadatak. Htela sam da ga pozovem, da mu objasnim da naravno da nije problem. Meni je bilo žao što nije mene direktno kontaktirao da mi kaže za taj problem. Odmah sledeću poruku kad mi je poslao objasnio mi je da je imao novac kod sebe, da mu je mnogo dobar drug, i da je uvek tu kad mu treba - prepričala je profesorka razgovore i poruke koje je razmenila sa učenikom.

Reč je inače o učenicima prve godine koji ne žive u Aleksincu već u selima u okolini.

- Baš me je dirnula ta situacija da deca nesebično razmišljaju i delaju, koliko oni mogu da odu u neku kontra stranu, toliko mogu i da oduševe i da ostave utisak - smatra razredna ovih dečaka.

I kako sama profesorka reče, imena tu nisu toliko bitna, već sam gest.

Bitna su deca koja umeju da postave stvari na pravo mesto, deca zbog koje ne moramo da brinemo za budućnost.

Video: Ispovest Nebojšine razredne: Moja najveća želja vezana je za njega

(J. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. april 2020 | 21:42

    Bruka moraš da imaš internet,da bi se školovao,niko ne pita dal si u mogućnosti? Dal i maš kompjuter,tablet,Smart tel,vi-fi mrežu,fiks.tel,kablovsku,struju?bruka

  • Lale

    28. april 2020 | 21:17

    Bravo Mali!!

  • majalena

    28. april 2020 | 22:18

    Meni malo para usi ovo “ja sam bio dobre duse”.I ovo bi trebala da bude sasvim normalna stvar.Al u ovom ludom vremenu, izgleda da nije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA