≫ 

Beogradski roditelji dobili poruke iz vrtića: Javite se samo u ovom slučaju, a rok je prekratak

Roditelji moraju da odgovore do sutra u 12 sati

  • 21
Vrtic, obavestenje Foto: Shutterstock, Viber

Uprave beogradskih vrtića počele su danas da šalju obaveštenja roditeljima. Molba je upućena roditeljima koji ne mogu da nađu drugo rešenje za čuvanje odnosno gde je dovođenje deteta u predškolsku ustanovu jedina mogućnost da bi roditelji mogli da rade.

Roditelji su pozvani da odgovore do sutra, 28. aprila, do 12 sati.

Podaci koje pošalju roditelji biće potom prosleđeni nadležnom ministarstvu kako bi na onsovu tih brojeva vrtići mogli da organizuju svoj rad.

11. maja otvaranje obdaništa?

Kako je juće rekao dr Branimir Nestorović, član kriznog štaba, od 11. maja trebalo bi da počnu da rade obdaništa, možda čak i produženi boravak.

- Škole neće počinjati sa radom. Diskutovali smo oko toga, da suštinski ako otvorimo obdaništa, onda otvorimo i produženi boravak mlađoj deci, jer će roditelji morati na posao. Iako to povlači mnogo logističkih problema, ali mislim da ćemo dozvoliti da deca do 4. razreda mogu da dođu. Što se tiče starijih razreda, sada bi to bilo besmisleno. Oni će polagati malu maturu i neće se vraćati u klupe do kraja školske godine - kazao je on.

Video: Presek stanja za 27. april: U Srbiji preminulo šest osoba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • S S

    27. april 2020 | 21:03

    Deca su mi na prvom mestu a da ih saljem u vrtic ili skolu sve dok ima jedan oboleli ne pada mi na pamet, ni posao ni bilo sta nije vredno toga. Hvala na informaciji a po domovima za stare i to kad je najlotrebnije sam videla kako se vodi briga u tim ustanovoma i pored tolikih apela svih nadleznih.

  • Valerija

    27. april 2020 | 22:18

    Pa nije samo Beograd Srbija

  • Nena

    27. april 2020 | 23:23

    Dobili su i roditelji mališana u Kruševcu, ali ko nas ferma beogradski roditelji su važniji, oni ne mogu da čuvaju decu ( čast izuzecima) moraju na kafe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA