≫ 

Najnoviji podaci iz žarišta: Stigli rezultati testova za još tri doma, čekaju se za još 100 ljudi

U Domu za stare "Radost" ukupno je zaraženo 49 osoba, a testirani su svi korisnici i zaposlenih ostalih domova za stara lica na teritoriji opštine Negotin

  • 13
NEGOTIN KORONA PROPUSTI PRIPADNICI VOJNE POLICIJE ISPRED DOMA ZA STARE RADOST Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Opština Negotin je u kratkom roku postala novo žarište korona virusa i to već po poznatom "receptu", Covid-19 prodro je u starački dom u kojem se za tili čas zarazilo ukupno 49 osoba - 33 korisnika, 13 zaposlenik i dva vojnika koja su obezbeđivala objekat.

Prema najnovijim informacijama iz Negotina, u Domu za stare "Radost" u ovom gradu broj pozitivnih na koronu u odnosu na juče nije promenjen, a sada se čekaju novi rezultati iz Zavoda za javno zdravlje "Timok".

- Testirani su svi korisnici iz preostalih gerontoloških centara. Rezultati su stigli za korisnike Doma u Dušanovcu i dva hostela. Od 53 uzoraka 51 ima negativan nalaz. Čekamo rezulate za stotinu korisnika Doma za stare "Sveti Nikola" Negotin i "Help" iz Radujevcka koji su testirani juče - kažu za Telegraf.rs iz opštine Negotin.

Kako navode, Dom za stare "Radost" dezinfikovan je tokom jučerašnjeg dana.

- Dezinfekciju su obavili pripadnici Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske federacije. Toga dana su u Negotinu bili i ruski epidemiolozi koji su pozitivno ocenili sve preduzete mere Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin i predložili još nekoliko preporuka - navode iz opštine.

Kako dodaju, po raspoloživim podacima, Covid 19-nije ušao u druge institucije u Negotinu.

Podsetimo, medicinsko osoblje i tehničari Doma za stare "Radost" u Negotinu koji su pozitivni na korona virus smešteni su u Niškoj Banji i u Sokobanji i svi imaju lakšu kliničku sliku, dok je pet korisnika doma u Kliničkom centru u Nišu.

Jedan od njih je na respiratoru, a iz opštine Negotin navode da nemaju informacije o tome u kakvom je on trenutno stanju.

Video: Dezinfekcija staračkog doma u Negotinu u koji je ušao Kovid-19

Video: Uprava doma za stare u Negotinu tvrdi: Ministarstvo nam nije dalo naređenje nego preporuku

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    28. april 2020 | 13:39

    Hahahaaa, vojska ni starce ne moze da sacuva. Tugo moja.

  • Radoznala

    28. april 2020 | 12:32

    Ima li neki dom za stare gde korona nije usla? Mozda je kraci spisak... a drugo, ta vojska sto cuva domove za stare, jel ta ista vojska treba i nas da cuva od nekog neprijatelja, ne daj Boze?

  • Mislim

    28. april 2020 | 12:25

    Vojska je cuvala domove za stare. Eto rezultata...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA