≫ 

Prokuplje dobija trijažnu ambulantu: Kroz nju će proći i nesumnjivi na Kovid, razlog je praktičan

Kontejner opremljen sredstvima za trijažu smešten je na ulazu u opštu bolnicu u tom mestu

  • 0
Prokuplje, trijažna ambulanta Foto: Printskrin RTS

Opšta bolnica u Prokuplju dobila je kontejner koji će služiti kao trijažna ambulanta za prijem pacijenata.

Kontejner, koji je opremljen svim neophodnim sredstvima za trijažu pacijenata, donacija je Evropske Unije i Ministarstva zdravlja Republike Srbije, a smešten je ulazu u opštu bolnicu u Prokuplju. On će služiti kao trijažna ambulanta u kojoj će se obavljati pregledi pacijenata i po potrebi slati na dalje lečenje. O značaju ove donacije govorila je direktorka bolnice za RTS.

- Ovoj trijažnoj ambulanti će se javljati svi oni pacijenti koji dolaze iz Doma Zdravlja sa simptomima koji su sumljivi na Kovid 19. Osim toga, bolnica počinje sa svojim redovnim radom, tako da će i ostali pacijenti koji treba da dođu na pregled kod interniste, kod hirurga, neurologa, znači zdrava populacija, imaće priliku da se tu trijažira i da im se pokaže koji je to čisti put koji će proći, da ne bi dolazili u kontakt sa pacijentima koji dolaze u bolnicu sa sumnjom da su zaraženi virusom korone - ističe Snježana Arsić, direktorka Bolnice "Dr. Aleksa Savić" u Prokuplju.

Epidemiološka situacija u Topličkom okrugu je stabilna. Ukupan broj zaraženih korona virusom je 223, od kojih je najviše u Prokuplju - 108 nosilaca virusa.

Video: Lončar o obolelim medicinarima u bolnici u Prokuplju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA