Ministar Lončar: Ova priča nije ni blizu kraja, poštujte mere

Kako je rekao, ako ne budemo poštovali mere i ubuduće, velika je verovatnoća da će biti nekih težih oblika, komplikacija, ili će, ne daj bože, neko završiti na respiratoru

  • 10
SRBIJA VIRUS BILANS GORAN STEVANOVIĆ, ZLATIBOR LONČAR, SRĐA JANKOVIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar poručio je danas da bi vlada sa ove tačke gledišta preduzela iste mere u borbi protiv korona virusa, jer su one, kako kaže, dale rezultate, ali je upozorio da bi svako opuštanje moglo skupo da nas košta.

- Svi budući rezultati koje budemo imali zavisiće u najvećoj meri od nas samih - rekao je Lončar na sednici Skupštine Srbije i dodao da treba shvatiti da je virus i dalje tu.

Kako je rekao, ako ne budemo poštovali mere i ubuduće, velika je verovatnoća da će biti nekih težih oblika, komplikacija, ili će, ne daj bože, neko završiti na respiratoru.

- Mislim da ova priča nije ni blizu kraja, zamolio bih vas da to imate na umu - rekao je Lončar i dodao da bi sve moglo da padne u vodu i da niko zbog toga ne bi trebalo da se opušta.

On je dodao da su sve mere u prethodnom periodu donete kako bi se spasili ljudski životi i da se sačuva zdravlje građana, a rezultate, kaže, vidi cela Srbija.

Ministar je zahvalio svim medicinskim radnicima, ali i građanima koji su poštovali mere.

- Što se tiče napada na zdravstvene radnike, oni nemaju vremena da odgovaraju na to i nastaviće da se bave svojim poslom, a oni koji ih napadaju neka nastave - rekao je Lončar.

Video: Doktor Tiodorović o proslavi Đurđevdana

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    28. april 2020 | 18:46

    E Loncaru saljete maske i rukavice tj 4 aviona Italiji kao pokazujete sliku svetu a gradjanima naplacujete 120 dinara maske ! Jel to nas narod placao da bi se vi dodvoravali nekome!?

  • Lemaja

    28. april 2020 | 18:52

    Gospodinu Lončaru i našoj vladi. Ili nas zatvaraj do daljnjeg ili puštaj.

  • nena

    28. april 2020 | 19:01

    onaj ko je postovao mere i dalje ce,ko nije do.sada nikad i nece.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA