≫ 

Kad Mileta zapuca iz topa, zna se da se rodilo dete, ili se neko venčao: Platio ga pečenim prasetom

Kako kaže, ljubav prema oružju datira od malih nogu

  • 0
Top sa Suvobora Foto: Printscreen/Youtube/Glas Zapadne Srbije

Top Milete Bogdanovića sa Suvobora kod Gornjeg Milanovca je verovatno jedini top na svetu za koji se niko ne bi bunio da što češće puca. On se oglašava na velike praznike, kada u selo stigne prinova ili se neko oženi.

Ovaj top ne može nikoga da povredi jer puca samo za veselja, a Mileta u magacinu ima 6.000 projektila, prenosi portal Glas Zapadne Srbije.

Kako kaže, ljubav prema oružju datira od malih nogu.

- Voleo sam oružje od malih nogu, prvo mi je baba kupila pištolj, potom sam imao vazdušnu pušku, pa karabin. Već 40 godina sam lovac, a za ovaj top koji plaši ptice sam uz pomoć brata nabavio - kaže Mileta.

Kako je objasnio top je čuo negde, a onda se raspitao o čemu se radi i probao da nabavi jedan za sebe.

- Ovaj top inače služi da plaši ptice na malim aerodromima kada avion treba da poleti, da ga jato ne bi ugrozilo - objasnio je.

Svoj top je kaže preko Nemačke nabavio iz Holandije, a onda je dopremljen u Srbiju, a njegova cena bila je "jedno pečeno prase i 2-3 litra domaće rakije stare čak 40 godina" - kroz smeh je objasnio Mileta.

Video: Mladoženjin otac na venčanje pao s neba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA