≫ 

Vuk i njegovi roditelji su ekipa koja pobeđuje: Naše obećanje u dobru i zlu je toliko puta testirano

Mama i tata Vuka Grujičića slave osmu godišnjicu braka

  • 2
Vukov ponosni tata Foto: Twitter/@100leBgd

Koliko ljudima danas treba da se razvedu? Da odustanu od nekog posla, ideje, projekta koji ih mami? Da dignu ruke od prijateljstva? Da okrenu leđa i odu? Malo, je l' da? Zapravo, nikad manje. Kao da je trud postao najteža disciplina, a ulaganje malo volje teško kao stena na leđima. Kompromis, šta to beše? Nesebičnost? Odletela kroz prozor. U moru takvih "talasa" koji nas svakodnevno zapljuskuju ima jedna tročlana "ekipa koja pobeđuje".

Sigurno ste na Tviteru videli profil Vukov ponosni tata, a ako nemate nalog, onda ste možda u medijima videli i čuli priču o dečačiću koji je rođen u 24. nedelji sa samo 470 grama.

To je Vuk Grujičić, čiji mama i tata danas slave osmu godinu zajedničkog života. Pa dobro, reći će oni nestrpljivi i pre kraja teksta, mnogi proslave i više decenija zajedno, pa šta? Takvi ne moraju da nastave da čitaju. Ostali znaju da je Vuk preživeo uprkos crnim prognozama lekara. Kada se rodio, bio je manji od očeve šake.

Vuk se bori sa dijagnozama: epilepsija, cerebralna paraliza, hidrocefalus i atopijskim dermatitisom, kao i alergijama na veliki broj namirnica.

U dobru i zlu

Onda zamislite tu borbu, boravke u bolnicama, sve suze i zapitanost šta će biti sutra. Nijedno dete ne voli da ga bodu iglama, ma kako nazivali braunile i pretvarali se da su leptirići. Svaki roditelj bi dao sve što ima da dete ne trpi bolove, da može na sebe na preuzme svaku dečiju muku. Već osam godina Grujičići se bore da Vuku bude bolje.

"Kad smo rekli u dobru i zlu, nismo ni sanjali da će to naše obećanje biti toliko puta testirano. Za samo osam godina", piše Vukov ponosni tata na Tviteru.

Toliko lavirinata, oluja...

"Za toliko malo vremena smo prošli kroz toliko lavirinata, izazova, oluja... Koliko nam je samo puta život deteta visio o koncu... Koliko teških sivih oblaka, iza kojih se nije videlo sunce".

I onda je Vukov tata napisao možda i ključnu rečenicu:

"Svega je falilo, osim ljubavi".

To je onaj tajni sastojak koji danas mnogima fali. Pobegli bi glavom bez obzira ne okrenuvši se dvaput.

Ljubav prema onome za šta se boriš

"Ja mislim da je osnov svake borbe ljubav prema onome za šta se boriš", piše Vukov ponosni tata.

"Zato se i nadam da ćemo pobediti, da će oluja oduvati oblake i da će nas konačno obasjati sunce".

Ako mene pitate, za njih nema zime. Ljubav ipak sve pobeđuje.

(J. V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • aat

    30. april 2020 | 09:01

    Svaka vam cast na hrabosti i vama i mamom Vuku, ali i na lekciji o ljubavi Samo srecu vam zelim u buducnosti.

  • Bane

    30. april 2020 | 09:21

    Koliko rasturenih brakova zbog sitnica, a ova porodica se drzi i bori protiv svih tih problema. Deco vi ste pobednici, bog vam dao svu srecu ovog sveta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA