≫ 

Još jedno mesto u Srbiji nema zaražene, a vratilo se puno gastarbajtera: I ima ih još u tom okrugu

Nadležni smatraju da zbog discipline građana nije došlo do zaražavanja novim virusom

  • 6
Kučevo, Opština kučevo Foto: Mateja Beljan

Malo Crniće, Golubac i Kučevo su među opštinama Braničevskog okruga u kojima nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom. Kučevo ima 17.000 stanovnika, ali i veliki broj građana koji radi u inostranstvu. Opština je očekivala povratak gastarbajtera, vratilo se njih više od 500.

Nadležni smatraju da zbog discipline građana nije došlo do zaražavanja novim virusom.

Kučevo Foto: M. Beljan

Prema rečima Vladimira Stojanovića, predsednika opštine Kučevo, na teritoriji ove opštine su i dva doma za stare.

- U njima ima skoro 200 korisnika, ali nije zabeležen nijedan slučaj zaraze korona virusom- rekao je predsednik opštine za RTS.

Kučevo je još pre uvođenja vanrednog  stanja počelo sa dezinfekcijom ulica i ustanova, ne čekajući da im država propiše mere.

Ova opština inače ima značajne turističke potencijale i život se vraća u normalne okvire. Ipak i dalje su oprezni, svesni da nema opuštanja dok epidemija ne prođe.

Kučevo Foto: M. Beljan

Još pet novih žrtava korona virusa

U Srbiji je, prema najnovijim podacima saopštenim na današnjoj konferenciji za novinare, od korona virusa preminulo još pet osoba, ukupno 173. U pitanju su tri osobe muškog i dve osobe ženskog pola.

Od poslednjeg izveštaja do danas u 15 časova testirani su uzorci 5.579 osoba, od kojih je 227 bilo pozitivno na prisustvo korona virusa.

Ukupan broj testiranih do sada je 78.942 osobe, ukupan broj zaraženih do sada je 8.724. Na respiratorima se nalazi 78 pacijenata. Ukupan broj hospitalizovanih je 2.470, a broj izlečenih je 1.292.

Molimo vas da zbog svog zdravlja i zdravlja svojih najmilijih obratite pažnju na priložena uputstva o ponašanju u kući i van nje tokom pandemije korona virusa:

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19.

Video: Presek za 29. april: Preminulo još pet osoba, novozaražene 227 osobe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • pero

    29. april 2020 | 23:16

    E da su dosli iz Rusije ili Severne Koreje bi cutali.Ti nasi sezonci rade tamo da posteno za familiju zarade gde ima posla.

  • ledeni

    29. april 2020 | 17:06

    Kako to da gastarbajteri i tu nisu doneli virus kada svi govore da su oni najviše krivi???!!!! Neko priča gluposti od početka krize protiv njih...

  • Mio

    29. april 2020 | 17:16

    Demantuju sami sebe! Reci da nije Drzava trebala da prima ljude iz inostranstva ( vecinom nase dece koji su na 3 meseca dosli ) jos dugo zadrzace se u nasim mozgovima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA