≫ 

Još četiri korisnika Doma za stare u Negotinu zaražena korona virusom

U Negotinu je od početka vanrednog stanja registrovano 65 slučajeva korona virusa

  • 0
NEGOTIN GRAD VSTANJE ULICE NEGOTINA DANAS Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Prema poslednjim podacima, još četiri korisnika Doma za stare "Radost" u Negotinu zaraženo je korona virusom, kao i još dva građanina.

Od početka vanrednog stanja i pojave virusa korona do danas u ovoj opštini pozitivan nalaz ima 65 osoba, 53 korisnika i zaposlenih u Domu za stare „Radost“ i 12 građana od kojih je dvoje testirano van Negotina, u Nišu i Beogradu. Dva korisnika usluga Doma za stare „Radost“ koja su upućena za Niš su preminula.

NEGOTIN KORONA PROPUSTI PRIPADNICI VOJNE POLICIJE ISPRED DOMA ZA STARE RADOST Dom za stare "Radost" / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Sinoć su stigli podaci za dva korisnika doma „Radost“ i danas za još dva. U pitanju su lica koja su u subotu prilikom prvog testiranja bila negativna ali posle još jednog uzorkovanja pozitivna su na virus korona. Jedan od kontakata zaposlenih iz doma „Radost“ uzorkovan 26. aprila je pozitivan, u pitanju je suprug jedne radnice.

- Sva lica su transportovana u Niš na Infektivnu kliniku. 27. aprila u našoj kovid ambulanti testirana su dva naša sugrađanina koja su prethodno bila negativna a ležali su na negotinskom odeljenju pulmologije. Sada imaju pozitivne nalaze i transportovani su u Niš. Prema njihovom stanju reč je o kraju inkubacije, s obzirom da su skoro dve nedelje lečeni na odeljenju.

- Pored lica koje se lečilo u Beogradu i pre slučaja „Radost“ bilo pozitivno na virus, od danas imamo još jedno lice koje je prebačeno za Niš i tamo testirano sa pozitivnim rezultatom - izjavio je Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin i komandant Štaba za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin.

Video: Kako je Covid-19 ušao u Dom za stare u Negotinu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA