≫ 

Lončar na sastanku sa strukom i sindikatima: Posebne nagrade i priznanja za zdravstvene radnike

Tema sastanka bila je nastavak aktivnosti u cilju uspešnog okončanja epidemije kao i priprema zdravstvenih ustanova za vraćanje u normalan režim rada

  • 2
SRBIJA VIRUS BILANS GORAN STEVANOVIĆ, ZLATIBOR LONČAR, SRĐA JANKOVIĆ Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije dr Zlatibor Lončar sastao se danas sa zdravstvenim radnicima, predstavnicima ustanova koje zbrinjavaju Kovid-19 pacijente u našoj zemlji i predstavnicima reprezentativnih sindikata u zdravstvu.

Tema sastanka bila je nastavak aktivnosti u cilju uspešnog okončanja epidemije kao i priprema zdravstvenih ustanova za vraćanje u normalan režim rada.

Ministar zdravlja zahvalio je svim zdravstvenim radnicima na uloženom trudu i posvećenosti u zbrinjavanju pacijenata tokom epidemije COVID-19. Ministar je istakao je da je neophodno zadržati maksimalnu pažnju i u narednom periodu, kako bi se epidemija okončala po planu i bez pogoršanja epidemiološke situacije.

Dogovoreno je da sve covid bolnice nastave da primaju pozitivne pacijente, a da prva ustanova koja će biti vraćena u normalan režim rada biti Institut za ortopediji Banjica.

Ministar Lončar istakao je i to da je neophodno da se posebna pažnja posveti pacijentima na dijalizu, a da se sve liste čekanja ažuriraju i pripreme za period nakon epidemije.

- Lično ću pokrenuti inicijativu da lekari koji su učestvovali u borbi protiv ove bolesti, infektolozi, anesteziolozi, epidemiolozi...dobiju vanredno akademsko unapređenje, iz docente u profesore. A da mladim stručnjacima, mladim specijalistima koji su se pokazali tokom pandemije pomognemo da idu na doktorske studije - istakao je Lončar.

Sindikati su na sastanku iskazali punu podršku ministarstvu zdravlja i merama koje su preduzete u borbi sa koronom.

Naredni sastanak će biti održan za 7 dana.

Video: U Beogradu osvanuo bilbord podrške lekarima: Ovde rade naši heroji sa infektivne

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cvv

    4. maj 2020 | 16:34

    Sta radite to? Cemu? Zasto? Svak radi svoj posao!!!

  • Mit

    4. maj 2020 | 17:08

    Cvv, kako te bre nije sramota, lekari koji su radili bili su izlozeni da I sami dobiju virus I ne samo oni vec I njihova deca, cela porodica jer su se vracali svojim kucama. Kolikoje lekara umrlo boreci se sa nevidljivim neprijateljem. Sram da bude sve vas koji misle kao ovaj necovek. Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA