Farmaceutska komora Srbije donira Vladi novac za nabavku testova na koronu: Pomažu i svoje članove

Za nabavku testova, za testiranje zdravstvenih radnika na SARS Cov-2019 na račun Vlade biće uplaćeno 3.500.000 dinara

  • 0
Testiranje na korona virus Foto: Shutterstock

Skupština Farmaceutske komore Srbije donela je odluku o donaciji u visini od 3.500.000 dinara u svrhu nabavke testova za testiranje na SARS Cov-2019 za zdravstvene radnike. Sredstva će biti uplaćena na namenski račun Vlade Srbije.

- U skladu sa situacijom koja nas je zadesila, odlučili smo da deo našeg budžeta preusmerimo na Vladu Srbije i tako pomognemo zdravstvenom sitemu, kojem pripadaju i farmaceuti. S druge strane, opredelili smo i jedan deo sredstava za naše članove kojima je u ovom trenutku pomoć najpotrebnija - rekla je Tatjana Šipetić, direktorka Farmaceutske komore Srbije.

Upravni odbor Farmaceutske komore Srbije doneo je Odluku i o isplati jednokratne i bespovratne pomoći iz Fonda uzajamne pomoći svojim članovima.

Naime, na ovu pomoć imaće pravo porodice članova komore koji su preminuli od bolesti izazvane korona virusom, članovi koji su oboleli i hospitalizovani zbog infekcije COVID-19, ili su zbog bolesti bili u kućnoj izolaciji, kao i oni farmaceuti koji su od 15. aprila 2020. godine ostali bez posla.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Kon o mogućem porastu broja zaraženih u narednim danima: Moguće je, ali to su ekscesne cituacije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA