≫ 

Epidemiološka situacija u Zlatiborskom okrugu nesigurna: I dalje se registruju novi slučajevi zaraze

Ukupan broj oporavljenih pacijenata u Zlatiborskom okrugu je 62

  • 0
Koronavirus, korona virus, Italija, lekar, bolnica Foto: Tanjug/AP

U poslednja 24 sata sa područja Zlatiborskog okruga testirano je 110 osoba, od kojih je sedam pozitivno na virus korona, čime taj okrug beleži 149 potvrđenih slučajeva infekcije. Zavod za javno zdravlje Užice saopštio je da su tri nova pozitivna slučaja zabeležena u Požegi, dva u Priboju i po jedan u Novoj Varoši i Užicu.

Dr Katarina Ristović iz Zavoda kaže da je danas poslato na testiranje 167 uzoraka i da se rezultati očekuju najranije sutra.

Napominje da je epidemiološka situacija na teritoriji Zlatiborskog okruga nesigurna, s obzirom nba to da se u više opština i dalje registruju novi slučajevi infekcije virusom.

Od početka epidemije do danas testirane su 1.694 osobe, a najveći broj obolelih i izlečenih u Zlatiborskom okrugu beleži Užice -zaraženih 42 i 20 oporavljenih. Sledi Bajina Bašta sa 27 pozitivnih i 12 izlečenih pacijenata, a Arilje ima 19 potvrđenih slučajeva i šest izlečenih. Požega ima 16 obolelih i četiri oporavljena, a Priboj 14 pozitivnih.

Nova Varoš 11 pozitivnih, a Prijepolje devet. Priboj, Nova Varoš i Prijepolje beleže po pet oporavljenih. Sjenica ima registrovanih šest pozitivnih i tri oporavljena, dok Čajetina ima četiri zabeležena slučaja infekcije, a dva pacijenta su se oporavila.

Kosjerić beleži jedan slučaj obolevanja od Kovida-19.

Ukupan broj oporavljenih pacijenata je 62.

Broj preminulih od virusa korona sa područja Zlatiborskog okruga iznosi 11, četiri pacijenta iz Nove Varoši, po dva pacijenta iz Prijepolja i Arilja i još troje njih iz Užica, Bajine Bašte i Priboja.

Prosečna starost preminulih osoba je 73,5 godina.

Video: Bili smo u srpskom gradu bez zaraženih i naučili šta znači gvozdena disciplina

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA