≫ 

Terenski radnik zarazio devojku, njene i svoje roditelje: Raste broj pozitivnih u Gornjem Milanovcu

U ovoj opštini u Moravičkom okrugu evidentirano čak 56 slučajeva zaraze, četvoro umrlih

  • 5
Antitela, test, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Još četiri slučaja zaraze potvrđeno je u opštini Gornji Milanovac. Direktor Doma zdravlja dr Aleksandar Čivović, rekao je da su svi rezultati koje su očekivali pristigli u toku jučerašnjeg dana i objasnio da su sva novoobolela lica poznata iz kontakata prethodno zaraženih.

- Pre neki dan pomenuli smo jednog terenskog radnika koji je na listi svojih kontakta imao članove svoje porodice, devojku i njene roditelje, tako da su praktično tri novoobolela svi  članovi jedne porodice, plus roditelji tog radnika iz druge porodice. Svi su oni bili poznati i očekivali smo pozitivne rezultate testa – rekao je dr Čivović.

Trenutno je u ovoj opštini 56 zaraženih lica, a svi su, prema rečima dr Čivovića, u dobrom stanju.

- Jedno lice smešteno je sinoć u Opštu bolnicu, a tri preostala lica će biti smeštena, u zavisnosti od rezultata njihovih laboratorijskih analiza i snimaka pluća, ili u Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu ili u Plavu halu u Čačku.

U prijemnoj ambulanti Doma zdravlja, u toku jučerašnjeg dana, bilo je 16 pregleda i urađeno je 8 snimaka pluća i 8 laboratorija, uzeto je 10 briseva, od kojih su dva za trudnice koje se smeštaju u Beograd zbog nekih drugih indikacija. Njihovi rezultati očekuju se u toku današnjeg dana - rekao je Čivović.

Dva novozaražena lica koja su nedavno primljena u Opštu bolnicu imaju blaže simptome, poput povišene temperature i malaksalosti, a ostali pacijenti imaju upalu pluća.

Grad Gornji Milanovac Foto: Wikimedia/BrankaVV

- Svi su pod kontrolom i nema znakova progresije bolesti u odnosu na inicijalni period po prijemu. Pacijenti se prate, rade se kontrolne dijagnostičke procedure koje su predviđene protokolom i svi su dobrog opšteg stanja, ali nisu sasvim bez simptoma da bismo bili zadovoljni stadijumom njihovog oporavka – rekao je dr Predrag Šutić, direktor bolnice.

Od početka epidemije zaraženo je 56 lica, 29 je izlečeno, 23 je trenutno na lečenju, a nažalost, četiri su preminula.

Video: Dva novoobolela od korone u Lučanima i Gornjem Milanovcu

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Branko

    5. maj 2020 | 17:07

    Da nije morao da ide na posao ,bolje bi bilo za sve,da se nije radilo 14 dana potpuni karantin sada bi bilo zavrseno sa koronom ...

  • Nera

    5. maj 2020 | 19:11

    A sada nam i deca kreću u vrtiće, jer moramo na posao. Sada svesno ugrožavamo najmlađe.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA