≫ 

Sve o predavanjima, rokovima, domovima: Ministarstvo potvrdilo kad i kako se nastavlja godina

Nastavak visokog školovanja očekuje se 15. maja ove godine

  • 1
MAŠINSKI FAKULTET DONACIJA STUDENTI DONIRALI VIZIRE Foto: Tanjug/Mašinski fakultet

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, zbog različitih i u nekim situacijama pogrešnih interpretacija u javnosti, a u vezi sa aktivnostima na nivou visokog obrazovanja, obaveštava da će u sklopu apriprema za nastavak akademske školske godine, visokoškolske ustanove krenuti sa radom od 15.05.2020. godine, uz poštovanje preventivnih mera.

Kako su saopštili iz Ministarstva, nije planirano klasično održavanje predavanja, već da se sva predavanja završavaju „on-line“, u mesecu maju.

- Visokoškolske ustanove imaju obavezu, da u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Srbije „Dr Milan Jovanović Batut“, odnosno opštim uputstvom za primenu preventivnih mera na univerzitetima/fakultetima, akademijama strukovnih studija i visokim školama vezano za COVID-19, organizuju obaveze studenata, tako da oni budu u minimalnom broju prisutni na visokoškolskim ustanovama i u studentskim domovima, kako bi se obezbedilo održavanje socijalne distance i pridržavanje svih ostalih preventivnih mera - navode iz Ministarstva.

Kako ističu, na pojedinim visokoškolskim ustanovama (medicinskim, tehničkim, prirodno-matematičkim...) biće neophodno održavanje praktičnih/laboratorijskih vežbi, čiju će dinamiku definisati sama visokoškolska ustanova.

Obaveštavaju i da su svi studentski domovi dezinfikovani i spremni za prijem studenata u malom broju i u skladu sa preporukama vezano za COVID-19.

Ispitni rokovi, počev od aprilskog ispitnog roka, biće održani uz sve mere zaštite, poručuju. Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja obezbedilo je sredstva zaštite za visokoškolske ustanove i studentske domove.

Napominju i da su se predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, oko svih preporuka konsultovali su se sa KONUS-om, KASSS-om, SKONUS-om, SKASSS.

Video: Škola budućnosti u Tel Avivu: Ovako će posle korona virusa izgledati obrazovne ustanove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • tea

    8. maj 2020 | 15:07

    gde su sad studenti koji su se toliko pitali sta je sa fakultetima kad ce poceti sa radom,nisu se nadali ovako brzo, srecan vam ispitni rok.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA