≫ 

Skoro 10.000 zaraženih u Srbiji, preminule još 3 osobe: Na respiratorima 45 pacijenata, 209 žrtava

Ukupan broj izlečenih građana je 2.453

  • 61
Kretanje broja umrlih od korona virusa, crveni grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

U Republici Srbiji je do 15 časova 8. maja registrovano ukupno 9.943 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja testirani su uzorci 5.810 osoba od kojih je 95 pozitivno.

Hospitalizovano je 1.577 pacijenata.

Na respiratorima je ukupno 45 pacijenata.

Do sada je ukupno testirano 128.805 osoba.

U poslednja 24 časa preminule su 3 osobe, smrtnost iznosi 2,1o odsto.

Ukupan broj preminulih od početka epidemije je 209.

Kretanje broja obolelih od korona virusa, grafikon Ilustracija: Nikola Jovanović

Ukupan broj izlečenih građana je 2.453.

U domovima za stare 329 zaraženih koronom, izlečenih 530

U ustanovama socijalne zaštite za smeštaj korisnika i domovima za smeštaj odraslih i starih zaraženo je 257 korisnika i 72 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 405, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 125.

U saopštenju se navodi da su korisnici u ustanovama socijalne zaštite, za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa, smešteni u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Kako se navodi, prisustvo virusa Kovid -19 potvrđeno je u Gerontološkim centrima u Nišu i Kruševcu, Gerontološkom centru ''Jelenac'' u Aleksincu, Domu za smeštaj starih lica u Smederevu, Domu za smeštaj i negu starih lica ''Prokuplje'', Domu za decu i omladinu ''Duško Radović'' u Nišu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.

Takođe, zaraženih ima u Prihvatilištu za odrasle i starije osobe u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Beogradu, Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu.

Gerontološki centar Niš, Gerontološki centar u Nišu / Foto: Telegraf/D.K.

Obolelih od Kovida-19 ima i u Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Plava milina'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''MeliorVita'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Dionis & Demetra'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Gardoš'' u Zemunu.

Virus je potvrđen i u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nana'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Topalović'' u Kladovu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''S.Nikola'' u Negotinu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Milagro casa'' u Beogradu i Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Sveti Trifun'' u Železniku.

U Srbiji su registrovane 74 ustanove socijalne zaštite čiji je osnivač Republika i AP Vojvodina, a u kojima je smešteno 14.512 korisnika.

Ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih u Srbiji iznosi 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Video: Proverili smo gradski prevoz u Beogradu prvog dana: Neko sa maskom, a neko bez

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA