≫ 

Knić i dalje prima čestitke što je dočekao ukidanje vanrednog stanja bez zaraženih koronom

U celom Šumadijskom okrugu korona virusom zaraženo je samo 93 ljudi

  • 0
Knić, načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić Foto: Rina.rs/Pres služba opštine Knić

Načelnica Šumadijskog okruga Biljana Ilić Stošić posetila je opštinu Knić i sa članovima opštinskog rukovodstva obišla Dom zdravlja. Ocenjeno je da je zahvaljujući odgovornom ponašanju građana, angažovanju Opštinskog štaba na sprovođenju mera prevencije i zaštite i svih službi, posebno zaposlenih u Domu zdravlja, opština Knić ukidanje vanrednog stanja dočekala bez zaraženih korona virusom.

- Opština Knić je primer ne samo za Šumadiju, već i celoj Srbiji kako se zahvaljujući odgovornom rukovodstvu, hrabrim i mudrim ljudima, požrtvovanim zdravstvenim radnicima može pobediti i virus. Sve pohvale za medicinske radnike, zaposleni u Domu zdravlja u Kniću, koje smo sada obišli, radili su danonoćno, iako ih ima malo i za normalno funkcionisanje, dobrom organizacijom u uslovima pandemije i vanrednog stanja sačuvali su zdravstveni sistem i živote ljudi. Ja im čestitam, kao i svim našim herojima u belim mantilima, oni su sa našim narodom pobednici pandemije - kazala je Biljana Ilić Stošić prilikom posete.

Opština Knić je u svemu bila primer, opštinsko rukovodstvo i Krizni štab strogo su sprovodili sve mere Vlade Srbije, prilagođavali se i intervenisali shodno sopstvenim uslovima, prednjačili su u dezinfekciji, ali i ispoljili solidarnost i humanost.

- Štab za vanredne situacije Šumadijskog okruga kordinirao je rad i pomagao svim lokalnim samoupravama u Šumadiji. Visok stepen odgovornosti i poštovanje mera Vlade Srbije iskazan je i na teritoriji celog Šumadijskog okruga, od 300.000 stanovnika 93 je zaraženo virusom COVID-19 - istakla je Stošićeva.

Zahvaljujući poštovanju mera Vlade Srbije, internih mera Kriznog štaba i disciplini građana, uspeli smo da sprečimo pojavu zaraze korona virusom na svojoj teritoriji, rekao je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić i zahvalio se svim građanima što su bili odgovorni i solidarni, svim službama na velikom požrtvovanju i čestitao im što su svi zajedno uspeli da odole koronavirusu i opštinu Knić svrstaju među retke u Srbiji koje nemaju zaražene.

- Posebna zahvalnost upućena je zdravstvenim radnicima, pripadnicima policije i medijima. Protekla skoro dva meseca koliko je trajalo vanredno stanje obeležile su mnogobrojne aktivnosti na prevenciji pojave i širenja zaraze, JKP „Komunalac“ redovno je dezinfikovao ulice i javne površine, kao i stambene i javne objekte u opštini, za građane je obezbeđeno dezinfekciono sredstvo, formirana je volonterska služba koja broji više od 160 članova. Opština je za 4.000 najstarijih žitelja obezbedila pakete solidarne pomoći, a za više od 100 đaka koji nisu mogli da prate nastavu na daljinu donirala je računarsku opremu. Odgovorni i solidarni građani opštine Knić kraj vanrednog stanja dočekali su bez zaraženih - izjavio je Miroslav Nikolić, predsednik opštine Knić.

Video: Nemac sa porodicom zarobljen u srpskom gradiću gde niko nije zaražen koronom

(Telegraf.rs/ RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA