• 0

Presek stanja o broju zaraženih u staračkim domovima: Izlečen 421 korisnik

Broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 146 - saopštilo je Ministarstvo za rad

  • 0
Starački dom, demencija, starija osoba, žena

Foto: Shutterstock

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa COVID - 19 potvrđeno je kod 271 korisnika i 50 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i “Jelenac” u Aleksincu, domovima za smeštaj starih lica u Smederevu, i “Prokuplje” u Prokuplju, kao i u domu za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.

NEGOTIN KORONA PROPUSTI DOM ZA STARE RADOST

Dom za stare u Negotinu / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Slučajevi COVID-a potvrđeni su i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Plava milina'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, kao I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''MeliorVita'' u Zemunu.

Prisustvo ovog virusa potvrđeno je I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Dionis & Demetra'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Gardoš'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Topalović'' u Kladovu I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''S.Nikola'' u Negotinu.

- Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 421, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 146 - saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Gerontološki centar Niš,

Gerontološki centar Niš / Foto: Telegraf/D.K.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina je 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Počela dezinfekcija staračkog doma u Negotinu u koji je ušao Kovid-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima