Presek stanja o broju zaraženih u staračkim domovima: Izlečen 421 korisnik

Broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 146 - saopštilo je Ministarstvo za rad

  • 0
Starački dom, demencija, starija osoba, žena Foto: Shutterstock

Zaključno sa današnjim danom u ustanovama socijalne zaštite i Domovima za smeštaj odraslih i starih prisustvo virusa COVID - 19 potvrđeno je kod 271 korisnika i 50 zaposlenih, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljvanje, boračka i socijalna pitanja.

Prisustvo virusa COVID -19 potvrđeno je u gerontološkim centrima u Nišu, Kruševcu i “Jelenac” u Aleksincu, domovima za smeštaj starih lica u Smederevu, i “Prokuplje” u Prokuplju, kao i u domu za decu i omladinu “Duško Radović” u Nišu, centru za porodični smeštaj i usvojenje u Beogradu, Centru za porodični smeštaj i usvojenje u Nišu.

NEGOTIN KORONA PROPUSTI DOM ZA STARE RADOST Dom za stare u Negotinu / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Slučajevi COVID-a potvrđeni su i u Domu za smeštaj lica ometenih u razvoju Blace-Trbunje, Domu za lica mentalno ometena u razvoju u Tutinu, Domu za smeštaj odraslih lica Kulina, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Plava milina'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Radost'' u Negotinu, kao I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''MeliorVita'' u Zemunu.

Prisustvo ovog virusa potvrđeno je I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Dionis & Demetra'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Gardoš'' u Zemunu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Nada'' u Beogradu, Domu za smeštaj odraslih i starijih ''Topalović'' u Kladovu I u Domu za smeštaj odraslih i starijih ''S.Nikola'' u Negotinu.

- Ukupan broj izlečenih korisnika ustanova socijalne zaštite iznosi 421, a broj izlečenih osoba koje su zaposlene u ustanovama socijalne zaštite iznosi 146 - saopštilo je ministarstvo.

Kako se navodi, korisnici u ustanovama socijalne zaštite za koje postoji procena da mogu biti potencijalni prenosioci virusa smešteni su u izolaciju, dok zaposleni u ustanovama socijalne zaštite, kod kojih postoji ovakva opasnost, ne dolaze na posao i nalaze se u kućnoj izolaciji.

Gerontološki centar Niš, Gerontološki centar Niš / Foto: Telegraf/D.K.

Ukupan broj Ustanova socijalne zaštite čiji je osnivač Republika Srbija i AP Vojvodina je 74, sa kapacitetom od 14.512 korisnika, dok je ukupan broj privatnih pružalaca usluge socijalne zaštite domski smeštaj odraslih i starijih na teritoriji Republike Srbije 229, sa kapacitetom od 8.617 korisnika.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Počela dezinfekcija staračkog doma u Negotinu u koji je ušao Kovid-19

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA