≫ 

U Srbiju možete ući sa negativnim testom ili vam sledi samoizolacija: Stranci samo uz dozvolu

Posebni uslovi za strance i domaće državljane

  • 7
BATROVCI PUTNICI KORONAVIRUS korona virus carina granica granični prelaz Ulazak u Srbiju pod posebnim pravilima / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Vlada Srbije trebalo bi danas da donese uredbu kojom će biti precizirani uslovi pod kojima će moći da se uđe u zemlju, a, prema saznanjima Tanjuga, posebni uslovi važiće za srpske državljane, a nešto drugačiji za strance.

Srpski državljani u Srbiju će, prema Tanjugovim izvorima, moći da uđu bez obavezne samoizolacije ukoliko imaju negativan test na korona virus, a ako ga nemaju - upućuju se u samoizolaciju na 14 dana.

Strani državljani mogu da uđu u zemlju samo sa posebnom dozbolom, za koju će se obraćati našim ambasadama, i sa, takođe obaveznim, negativnim testom za koronu.

To zasad ne važi za sve strance, već samo za privrednike.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Košarkaši Crvene zvezde testirani na korona virus

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    11. maj 2020 | 05:50

    Zbig cega drzava Srbija ne uvede kao i ostale zemlje mogucnost da njeni gradjani po dolasku plate testiranje i ako su negativni ne idu 14 dana u samoizolaciju ?? Srbija zivi od doznaka iz Dijaspore i niko nece doci da provede ceo godisnji odmor u cetiri zida ! Organizacija vam je jako losa i strucnjaci sve moj do moga...

  • Mile

    11. maj 2020 | 06:13

    Zašto ne bi mogli da omogućimo testiranje na ulasku u zemlju kao što rade na Bečkom aerodromu kao gest dobrodošlice, naravno o trošku putnika umesto obaveznog karantina od 14 dana?!

  • Goran

    11. maj 2020 | 07:30

    Zasto test ne moze da se uradi po povratku u zemlju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA