• 0

Tiodorović upozorava: Previše smo se opustili, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna

  • 0
MERE UBLAŽAVANJE TIODOROVIĆ BRANISLAV TIODOROVIĆ

Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija zbog  i dalje nesigurna, jer je imao prisustvo korona virusa.

- Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost da ljudi oboljevaju - navodi Tiodorović za "Večernje novosti" i dodaje da je ocena da je virus oslabio pogrešna.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

- U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koje su KOVID pozitivne. U gerontološki centar je vrećano više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest - ističe Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti isped pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

Klinički centar Niš, KC

Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

- Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne puštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat - rekao je Tiodrović.

Delta Siti, Delta City, šopin centar, Beograd

Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je ukazao da u ukupnom broju obolelih 30 odsto mlađih od 60 godina.

Tiodorović je naveo da se sada Klinički centar u Nišu može pripremati za rad u normalnim uslovima.

- Žarište imamo samo u Leskovcu, iz „Jure“ je 52 sa pozitivnim nalazom. Srećom reč je o mlađim ljudima - dodao je naš sagovornik i istakao da su maske obavezne,a rukavice samo u određenim situacija – u prodavnici i na pijaci.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Dr Kon o tome ko kontrolište fabrike i rad u njima za vreme korona virusa

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima