Tiodorović upozorava: Previše smo se opustili, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna

  • 0
MERE UBLAŽAVANJE TIODOROVIĆ BRANISLAV TIODOROVIĆ Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Epidemiolog Branislav Tiodorović smatra da su se građani previše opustili i ocenjuje da je epidemiološka situacija zbog  i dalje nesigurna, jer je imao prisustvo korona virusa.

- Može se oceniti da je epidemiološka situacija i dalje nesigurna zato što imamo prisustvo virusa i dalje i imamo lokalnu transmisiju, odnosno mogućnost da ljudi oboljevaju - navodi Tiodorović za "Večernje novosti" i dodaje da je ocena da je virus oslabio pogrešna.

On je naveo da je virus samo manje prisutan, jer ima daleko manje osoba koje ga mogu širiti.

- U novom Kliničkom centru u Nišu imamo 738 slobodnih postelja i samo 13 pacijenata koje su KOVID pozitivne. U gerontološki centar je vrećano više od 70 osoba, a pokriva ih 44 radnika što je dobra vest - ističe Tiodorović.

Prema njegovim rečima, daleko je manje pozitivnih, a cilj je da se spusti isped pet odsto, dok je procenat sada u Nišu 2,5 do 3,2 odsto.

Klinički centar Niš, KC Klinički centar Niš / Foto: ATA Images

- Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana. Poslednja dva dana su pokazala da se dobar deo stanovništva ne ponaša odgovorno i ne puštuje predviđene mere. Previše smo se opustili, u narednih sedam do 10 dana ćemo videti rezultat - rekao je Tiodrović.

Delta Siti, Delta City, šopin centar, Beograd Želja nam je da nema pozitivnih 28 dana / Foto: Tanjug/Zoran Žestić

On je ukazao da u ukupnom broju obolelih 30 odsto mlađih od 60 godina.

Tiodorović je naveo da se sada Klinički centar u Nišu može pripremati za rad u normalnim uslovima.

- Žarište imamo samo u Leskovcu, iz „Jure“ je 52 sa pozitivnim nalazom. Srećom reč je o mlađim ljudima - dodao je naš sagovornik i istakao da su maske obavezne,a rukavice samo u određenim situacija – u prodavnici i na pijaci.

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Dr Kon o tome ko kontrolište fabrike i rad u njima za vreme korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA