≫ 

Kisić Tepavčević: Ja sam jedna dosadna osoba, Nestorovićeve izjave mi zadavale glavobolju

- Niko mi nije ponudio da budem ministar zdravlja, niti samo tome razmišljala - kazala je Darija Kisić Tepavčević

  • 51
SRBIJA KORONA BILANS PREDRAG KON, DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ Foto: Tanjug/Vlada Republike Srbije/Slobodan Miljević

Niko mi nije ponudio da budem ministar zdravlja u Vladi Srbije, niti sam o tome ikada razmišljala, a što se tiče mog političkog angažovanja, to interesuje medije, koji uvek traže nešto interesantno a ja sam, u principu, jedna vrlo dosadna osoba, kazala je večeras u emisiji "Hit tvit" na TV Pink prof. dr Darija Kisić Tepavčević, epidemiolog i zamenik direktora Instituta za javno zdravlje "Dr Milan jovanović Batut".

Ona je rekla da postoje dobri razlozi zašto je ukinuto vanredno stanje, ali da ne bi okrivila sve da supočeli neodgovorno da se ponašaju.

- Ako odemo u banke, pošte... Sada je lična odgovornost na akcentu.  Ti kafići koliko god da su nam nedostajali, nije nešto neophodno gde bi trebalo da idemo. Znamo i te kako, kako može da se spreči njegovo prenošenje - kazala je ona.

Kisić je rekla da joj je neprijatno kada pričaju o njoj kao o heroini. Komentarišući pitanje voditeljke da se stalno polemiše o njenom izgledu, odeći, satu, i kako je to nije uzrujavalo, kazala je da se nije osvrtala na pohvale, ali ni na takvu vrstu komentara.

- Neprijatno mi bude kada se ističem u prvi plan. Moram da naglasim ogromnu ekipu epidemiologa. Možda sam se ja češće slikala - kazala je ona.

Na pitanje da li ima istine da će ući u politiku, ocenila je da je to nešto što zanima medije.

- Pokušavaju da nađu nešto interesantno, ja sam u principu jedna vrlo dosadan osoba. Pokušavaju razne stvari da izvuku. Meni je bilo najsmešniji taj intervju koji nikada nisam dala a u kojem sam pričala da sam učestvovala na Olimpijadi u Sarajevu - kazala je ona.

Rekla je da joj niko nije ponudio da bude ministar zdravlja, niti je o tome ikada razmišljala.

Odgovarajući na pitanje u vezi sa izjavom prof. dr Branimira Nestorovića da treba sada svi da izađu i da se zaraze, rekla je da njegova izjava nije netačna, ali i istakla da su joj njegove izjave toliko zadavale glavobolje.

- Nestorović je profesoo Medicinskog fakulteta, vrsni pulmolog, alergolog, ali nije imunolog i epidemiolog. Lično, njegove izjave su mi toliko puta glavobolje zadale. To nije stručno mišljenje, nijednog drugog epidemiologa. To nisu kontardiktorne izjave. Nije netačno to što je rekao profesor, ali nijedan epidemiolog nema takvo mišljenje - rekla je prof. Kisić Tepavčević.

Video: Izvestan je drugi talas na jesen, ali ne u ovom intenzitetu. Spremni smo na to.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    10. maj 2020 | 23:37

    Nestorovic GENIJE. Tacka.

  • Sasa M.

    10. maj 2020 | 23:45

    Dobro de. Znamo u cemu je fora. Znate i vi da je dr.Nestorovic u svemu u pravu, ali ljudi, shvatite vise, duznost epidemiologa je takva da NIKADA dok traje epidemija ne izlaze otvoreno sa stavom "zarazite se" cak i kada se slazu sa Nestorovicevim misljenjem u vezi toga da je pri kraju epidemije to cak i pozeljno. Fora je da oni samo kazu da ne treba sa tim stavom previse ici u javnost jer se boje da bi ljudi bukvalno shvatili i razboljevali se vise. Inace, NIKO NIKADA OD NJIH NIJE REKAO DA dr.Nestorovic nije u pravu. Prosto, epidemiolozi moraju da do kraja epidemije koce popustanje mera, prosto im je takva struka, CAK I KADA SE SLAZU SA DR. NESTOROVICEM.

  • Vratiće se rode

    10. maj 2020 | 23:18

    Gospođo Kisić, Profesor dr. Nestorović je doktor, baš onakav kakav treba da bude... VRHUNSKI... zamislite da sa teškom bolešću odete kod lekara koji je kontra onome kakav je Nestorović, verujte mi nema vam spasa. Nestorovićev optimizam i pristup je 80% izlečenja... Na stranu to što je profesor dr. Nestorović vrhunski lekar, zato molim vas malo više poštovanja...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA