Deka Živan ima 103 godine i 35 potomaka: Najlepše dane života, osim uz porodicu, proveo je u lovu

Čuvajte se rđavog društva, poručuje

  • 2
Živan Popović, Arilje, selo LAtvice Deka Živan, Printskrin: RTS

Rođen u vihoru Velikog rata, Živan Popović iz ariljskog sela Latvice, koji ima 103 godine, na nogama je dočekao i kraj vanrednog stanja zbog korona virusa.

Novinare je dočekao željan razgovora mada se skoro nepokretan vratio iz bolnice zbog stomačnih problema na početku vanrednog stanja.

- Odmah su mene otpustili, sve su pustili iz bolnice. Ja sam pitao mog druga - šta se ovo radi, kao da je neki virus naišao. Ja sam čuo da je to bilo u Kini. Kada su naturili one maske, ja sam po tome video da je taj virus naišao - priča Živan za RTS.

Uz pomoć koju su mu obezbedila deca, a svi su u rizičnoj grupi preko 65 godina, starina Živan se oporavio željan razgovora.

Bavio se poljoprivredom

Decu je na put izveo baveći se poljoprivredom, a kao najcrnje dane pamti rat u kom su ga mobilisali i četnici i partizani pred čijim se i streljačkim vodom našao.

- Kad su mi udarili lisice na ruke i sproveli metak u cev, a bio sam vezan, najviše sam se uplašio, ja sam samo čeko pucanj da čujem - priseća se deda iz sela Latvice. Ni sam ne zna zašto su ga u poslednji čas pustili.

Živan Popović, Arilje, selo LAtvice Printskrin: RTS

Uz porodične radosti, najlepše dane je, kaže, proveo u lovu, ne dozvoljavajući ni danas da padne prašina na pušku, poslednji put korišćenu pre par godina.

Kaže da je išao u lov dok je imao snage, a snaga mu je donela i trideset petoro potomaka, unuka i praunuka od ćerki i sinova. Potomcima poručuje da poštuju Boga i veru da poštuju sve oko sebe kao što je i on poštovao.

Na rastanku je dodao - čuvajte se rđavog društva.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    11. maj 2020 | 15:16

    Živ bio deko Živane. Živ bio i Bog te čuvao još dugo, dugo.

  • Дејан Младеновић

    11. maj 2020 | 16:09

    Капа доле пред вама Живане!!! Све најбоље вама и вашим потомцима

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA