≫ 

Dr Kon: Broj novih obolelih mogao bi da počne da raste posle 18. maja, niko ne treba da se iznenadi

- To još može da se spreči - kaže dr Predrag Kon, epidemiolog

  • 93
SRBIJA KORONA KONFERENCIJA Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Epidemiolog Predrag Kon, član Kriznog štaba za borbu protiv korone, istakao je sinoć na svom Fejsbuk profilu da nikako nije vreme za masovne skupove, i da je verovatno da ćemo zbog preteranog opuštanja, posle 18. maja, imati porast obolevanja.

- Nikako nije vreme za masovne javne skupove... - napisao je dr Kon i dodao:

Još smo daleko od toga da virusa nema u cirkulaciji. Uz preterano opuštanje i povećanu frekvenciju kontakata, prilično je verovatno, da ćemo imati porast obolevanja posle 18. maja. NIKO NE TREBA DA SE IZNENADI. Ipak, još uvek može da se spreči. Samo da se sprovode mere. Ako ne može, moraće ponovo da se iz preporuka pređe u obavezno sprovođenje mera, odnosno druge strane indeksa, sa slikom i ličnim podacima.

U Srbiji je i dalje na snazi epidemija od posebnog značaja zbog korona virusa.

On je u našoj zemlji odneo 218 života, a potvrđen je kod 10.176 osoba.

Predrag Kon Printskrin: Facebook/Predrag Kon

Na ovoj stranici možete pratiti podatke o obolelima od korona virusa iz svih zemalja sveta: https://www.telegraf.rs/covid-19

Video: Dr Kon: Skeptičan sam po pitanju stečenog imuniteta u Srbiji, previše smo se čuvali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dane

    12. maj 2020 | 11:12

    Sve je ovo izazvao onaj sto satro srajkuje gladju a donose mu pune kese klope.

  • Jelena

    12. maj 2020 | 12:25

    Ne znam kako ljudi daju sebi za pravo da komentarisu struku. Pritom pola vas ne znam jos uvek pise spojeno. Polupismen narod se razume u medicinu i njene grane. Lako je lajati od kuce. Prvi put se ceo svet sreo sa virusom i ko zna da li je pokazao maksimum svojih simptoma ili se moze jos nesto iskomplikovati ne daj Boze. Da vam se kaze tacan datum prestanka virusa opet vam ne bi valjalo. Sto ne zavrsiste epidemiologiju, pulmologiju, imunologiju i virusologiju pa da se ponosimo koliko se nase stanovnistvo razume i mesa (gde mu nije mesto) pa lupajte minuse.

  • Dr.🇷🇸

    12. maj 2020 | 12:13

    Ima puno tvrdoglavih i bandoglavih koji misle da su najpametniji, koji kažu da je ovo mačiji kašalj, u fazonu neće meni ništa ova Korona ! U ovakvoj maloj zemlji svi su selektori, doktori itd. Ok, ajmo onda lepo ovako da se svako izjasni šta hoće da se nebi ubeđivali, prepucavali i svađali ! Ko hoće da sluša struku imaće i medicinsku pažnju, a ko neće nemoj da traži pomoć od lekara i države i neka mu je Bog u pomoći !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA