• 3

Ljubiša iz Paraćina posle roditelja sahranio i sestru: Preminula je, ostavila me da svisnem od tuge

Ljubiši Rakiću najpre su preminuli roditelji koji su se zarazili korona virusom, a onda i sestra Ljiljana (47) koja je imala dijabetes

  • 3
Ljubiša Rakić

Foto: Faceboo/Ljubiša Rakić

Korona virus odneo je i trećeg člana porodice Rakić iz Paraćina - Ljubišinu sestru koja je bitku izgubila u 47. godini. Ceo grad je u šoku, jer su se svi molili da bar Ljiljana preživi i da brat Ljubiša(43), posle roditelja, ne sahranjuje i sestru. Nažalost, upravo to se dogodilo.

Gotovo izgubljen od tuge i bola, Ljubiša je u ponedeljak najmiliji rod sahranio na gradskom groblju u Paraćinu i to u prisustvu samo nekoliko rođaka, jer opasnost od smrtonosne zaraze još nije prošla.

- Ne možete ni da zamislite kako se osećam - rekao je u svojoj stravičnoj ispovesti za Novosti Ljubiša.

Dragan i Radmila Rakić

Dragan i Radmila Rakić, preminuli Ljubišini roditelji, Foto: privatna arhiva

- Nadao sam se, priželjkivao, molio, da mi bar sestra ostane u životu, da preživi, da ne ostanem potpuno sam u praznoj kući, bez roditelja, siroče. Bio sam srećan kad me je pre nekoliko dana iz KBC Zemun, gde se lečila, medicinska sestra obavestila da je Ljiljana skinuta sa respiratora, da joj je bolje. Ali, nije izdržala. Samo dan nakon toga joj je pozlilo i umrla je. Preminula je 8. maja, ostavila mene da svisnem od tuge. A imala je samo 47 godina - jedva govori Ljubiša.

Nesrećna Ljiljana je bila težak dijabetičar, na insulinu, ali se brat, ipak, nadao.

- Za tri nedelje imao sam tri sahrane. Najpre mi je otac Dragan (70) umro od iste stravične bolesti u KBC "Dragiša Mišović". Njega sam sahranio 22. aprila, a samo dva dana kasnije umrla mi je i majka Radmila. Ona je ležala u KBC Zemun, gde mi je bila i sestra, samo je moja nesrećna Ljilja otišla dva-tri dana ranije. Otac mi je bio težak bubrežni bolesnik, imao je i kancer prostate, verujem da se zarazio na dijalizi u Ćupriji. On se prvi razboleo, zatim majka i sestra. I majka mi je bila težak bolesnik, operisala je kancer bešike. Zbog svih tih njihovih bolesti nisam ni mogao da radim. Sad i ne znam da li sam u stanju da počnem bilo šta, ne znam šta ću, ne znam kako ću, virus mi ubio sve što sam imao - kroz suze jedva govori Ljubiša.

On se godinama brinuo o bolesnim roditeljima, sekirao zbog sestre koja nije mogla bez insulina. Dok mu je cela porodica bila u bolnici, jedina želja koju je imao bila je da ozdrave. Kasnije, kad je roditelje sahranio, vapio je, pred Bogom, da mu ne uzme sestru.

- Samo sestru neka mi Bog ostavi, makar uzeo mene, ne nju. Ne daj bože ovo ikom da se desi, ovakva tragedija i bol. Samo nju Bog da mi poštedi, meni ništa drugo na ovom svetu ne treba - napisao je, u nadi, Ljubiša na svom profilu na "Fejsbuku", dok je njegova Ljiljana bila živa.

Ljubiša je ostao jedini izdanak porodice Rakić. A kako će da krene dalje - ni sam ne zna.

Najveća tragedija u Paraćinu

- Ceo Paraćin se, zajedno sa Ljubišom, molio za spas barem jednog člana njegove porodice. Posle vesti o Ljiljaninoj smrti, svi smo u šoku i neverici, jer je sestra bila, ipak, mlada, očekivali smo da se oporavi. Ovo je najveća tragedija u Paraćinu u ovoj epidemiji, a preminulo je čak 13 osoba. To je veliki broj, a od tih trinaestoro, troje je iz porodice Rakić - kaže jedan od suseda ove porodice.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    Saučešće Ljubiši. Nadam se da će mu sugrađani i rodbina pomoći da se psihicki oporavi od velikog gubitka i da nadje neki posao od kog će da živi i da lakše sve preživi. Još je mlad i želim mu da zasnuje porodicu i neko dete bi ga povratilo u život i doneli radost za budućnost.

  • Ja sam nova 🤷‍♀️

    Još uvek ste mladi. Nađite posao i oženite se... Te dve stvari će Vam promeniti bar malo život. Srećno!

  • Ja sam nova 🤷‍♀️

    Pomozite ovom čoveku da nađe posao. Da ne razmišlja 24h o tragediji koja ga je zadesila...

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima