• 6

Ana je voljena doktorka koja je pomagala drugima, ali je obolela od raka: Ne može da plati lečenje

Dr Ana Jaćimović (38) boluje od raka debelog creva koji joj je ustanovljen marta ove godine, nekoliko dana posle rođendana

  • 6
Dr Ana Jaćimović

Foto: Privatna arhiva

Dr Ana Jaćimović (38) iz Paraćina lekar je koga pacijenti vole i u nju imaju poverenje. Zato i ne čudi što se ceo grad podigao na noge da joj pomogne sada kada joj je pomoć preko potrebna - kada je ustanovljeno da ima rak debelog creva.

Kako za portal Telegraf.rs priča njena školska drugarica Aleksandra, da ima opaku bolest, dr Ana je saznala marta ove godine, nekoliko dana nakon što je napunila 38 godina.

- Posvećeno je radila u Domu zdravlja Paraćin kada je osetila bol u ramenu, javila se lekaru u i ustanovljena je dijagnoza karcinom debelog creva sa metastatskim promenama. Prvo je operisana u Paraćinu, a onda i na hirurgiji u Beogradu i to bili ozbiljni zahvati. Pri prvoj operaciji je zapravo ustanovljeno da je reč o metastazama jer se Ana osećala dobro pre toga - objašnjava Aleksandra.

Dr Ana Jaćimović

Dr Ana Jaćimović, Foto: Privatna arhiva

Kako dodaje, Ana je trenutno kod kuće i prima hemioterapiju do nastavka lečenja.

- Tip daljeg lečenja, kao i konkretan iznos zavise od rezultata za koje se očekuje da uskoro stignu, ali mi smo počeli da prikupljamo sredstva pošto je svaki dan izuzetno važan. Postoje tri otvorene opcije u vezi sa tim kako će teći dalji tok lečenja, ali sve dosta koštaju i i dalje ne znamo koja je najpovoljnija za nju - navodi naša sagovornica.

Za nastavak lečenja su doktorki Ani potrebna dodatna sredstva koja mogu da se uplate na dinarski račun, a u toku je i otvaranje deviznog računa.

Sredstva za lečenje mogu se uplatiti na žiro račun 160-5400101143569-79 Banka Intesa.

Širom Paraćina su već postavljene kutije u kojima se prikupljaju novčana sredstva za doktorku.

- Izuzetno mi je zadovoljstvo to što se tako veliki broj ljudi priključio grupi i što su pokazali spremnost da pomognu - poručuje Anina drugarica.

Video: Žene za divljenje i primer: Sa Milom, Ivanom i Danijelom sudbina se poigrala, ali su one pobedile

(D. S.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PRC

    Da je htela da menja pol država bi snosila troškove, to je demokratija.

  • Blok

    Dajte broj za SMS!!

  • MarkoNS

    Molim vas, omogućite humanitarno slanje sms poruka, da se pomogne ovoj mladoj ženi.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima