• 6

Direktor RTK najavio sankcije protiv srpske novinarke jer je koristila izraz Kosovo i Metohija

Novinarka Aleksandra Dogandžić, pre toga je u vestima emitovanim na RTK2, Kosovo nazvala Kosovo i Metohija u decembru 2018. Tada je suspendovana na mesec dana

  • 6
Ngadhnjim Kastrati, Ngađim Kastrati

Printskrin: Youtube/RTK

Direktor kosovskog Javnog servisa Ngađim Kastrati najavio je da će preduzeti sankcije protiv novinarke RTK2 Aleksandre Dogandžić, koja je u programu koristila izraz Kosovo i Metohija, koji, kako je naveo, nije dozvoljen Ustavom Kosova, prenosi Indeks Onlajn.

Novinarka srpske zajednice Javnog servisa Kosovo je nazvala "Kosovo i Metohija", u izdanju vesti, RTK, na srpskom jeziku 3. maja.

Kastrati je rekao da taj izraz nije dozvoljen i da se ne sme koristiti na RTK.

- Ne postoji Kosovo i Metohija. Ovaj jezik nije dozvoljen u našim institucijama. Novinar ne sme da koristi ovaj termin, jer je sankcionisan propisima - rekao je Kastrati.

Novinarka Aleksandra Dogandžić pre toga je u vestima emitovanim na RTK2 Kosovo nazvala Kosovo i Metohija u decembru 2018. Tada je suspendovana na mesec dana.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дејан Младеновић

    Браво за новинарку!! Догодине у ПРИЗРЕНУ

  • Mića

    Moji i ja sa njima, smo rođeni i mnogi umrli pre trista i više godina ovde na Metohiju.Kosmet i Metohija je Srpska sveta zemlja!Mi smo domaći,drugi su samo gosti.Oni su samo prolazni,kao što je bila Turska,Austrijska,Nemačka i druge sile.Zdravo!

  • Salamander

    KOSOVO I METOHIJA siptarijo nikad kosova.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima