Sanitetsko vozilo iz Orahovca 3 dana "zarobljeno" na Merdaru: Prevozio pacijentkinju iz Beograda

- Na Merdaru sam prošao u subotu oko 17 sati, u nedelju kad sam se vraćao su me zadržali. Sedim ovde već tri dana - rekao je vozač Negovan Mavrić, koji je iz Beograda u Laplje selo vozio jednu pacijentkinju

  • 0
hitna pomoć, kola hitne pomoći, sanitet, ambulantna kola Foto-ilustracija: Shutterstock

Sanitetsko vozilo Doma zdravlja iz Orahovca, kojim je transportovana pacijentkinja iz Beograda, zaustavljeno je u nedelju, 10. maja na prelazu Merdare, a vozač saniteta Negovan Mavrić kaže da je još na tom prelazu i da ne zna kada će ga pustiti da uđe na Kosovo.

On je za portal Kosovo online rekao da ga ne puštaju da uđe zbog registarskih oznaka Novog Pazara na sanitetskom vozilu, kao i da je u toku epidemije više puta istim vozilom ulazio i izlazio sa Kosova, i da mu niko nije pravio problem do sada.

Prema njegovim rečima, sanitetskim vozilom je subotu, 9. maja otišao u Beograd po pacijentkinju, a sledećeg dana su ga u povratku zaustavili na prelazu Merdare i rekli mu da ne može da uđe na Kosovo, iako je imao sve putne naloge i drugu potrebnu dokumentaciju.

Pacijentkinju je, kaže, preuzelo sanitetsko vozilo iz Prištine, dok je on ostao na Merdaru da čeka.

- U pitanju je pacijentkinja Nehrija Bajramović. Nju su kolege iz Lapljeg sela odvezli na lečenje u Beograd. Kada je završila lečenje, pošto je naš osiguranik, mene su iz Doma zdravlja Orahovac pozvali da odem da je preuzmem. Na Merdaru sam prošao u subotu oko 17 sati, u nedelju kad sam se vraćao su me zadržali. Sedim ovde već tri dana - rekao je Mavrić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA