Sećanje na Milana koji je rasplakao Srbiju: Skupio je novac za lečenje, pa 13 dana kasnije preminuo

Milan Milošević (27) preminuo je od raka jednjaka sa metastazama na jetri i plućima

  • 3
Milan Milošević Foto: Jugmedia/Privatna arhiva

Pre tačno godinu dana, mladić Milan Milošević (27) iz Leskovca, koji je bolovao od adenokarcinoma jednjaka sa metastazama na jetri i plućima bio je makar na tren srećan, jer je 13. maja 2019. skupljen potreban novac za njegovo lečenje u Turskoj u iznosu od 4.000 evra.

Novac mu je doneo član Amadeus benda, Bojan Boki Stanimirović i naterao suze radosnice na oči ne samo Milanu, već i celoj Srbiji.

Simpatičan mladić uspeo je samo da izgovori: "Jao, Boki...", i pokuša da sakrije emocije pred kamerama koje su zabeležile dirljiv momenat. Jer, to je bio trenutak koji je Milanu značio sve - bio je šansa za njegovo izlečenje od opake bolesti. Šansa da nastavi da živi.

Bojan je tada, podsetimo, sedeo pored Milana i obratio se rečima:

- Čoveku su minuti odbrojani, fali mu za odlazak u Tursku 4.000 evra. Skupljeno je već 4.000, ali mu fali još toliko. Ja sad treba da vas pozovem da uplaćujete, ali sam mu ja doneo te 4.000 evra. On treba sutra ili prekosutra da krene za Tursku i sada ima te pare koje su mu falile. Vi sad dalje morate uplaćivati jer za 20 dana mora da plati drugu terapiju. Za prvu imamo. Dižite se svi i da skupimo te pare - poručio je član Amadeus benda nakon što je iz džepa izvadio novac i stavio ga pored Milana koji je u tom trenutku zaplakao.

Nada je splasnula kada je vraćen iz turske bolnice uz obrazloženje da je isuviše slab za primanje prve terapije. Trebalo je da ponovo otputuje u Tursku pošto se oporavi na privatnoj klinici u Beogradu.

Nažalost, 25. maja, njegovo srce je prestalo da kuca, a njegovi snovi ostali su zauvek nedosanjani.

Planirao srećan život sa devojkom 

A imao je, kao i svaki mlad čovek, snove i planove koje je želeo da ostvari sa svojom devojkom Tijanom.

Milan je u Leskovcu završio Gimnaziju, a u Beogradu Kriminalističku policijsku akademiju, bio je zaposlen u Pograničnoj policiji na Aerodromu Nikola Tesla. On i Tijana su dugo bili zajedno, planirali su brak i decu.

Milan Milošević Foto: Jugmedia/Privatna arhiva

Nikada nije pio ni pušio, nijedan porok nema, a bavio se do pre godinu dana sportom, borilačkim veštinama i redovno posećivao teretane. Kod lekara je otišao prvi put maja prošle godine, na urološki pregled zbog peckanja u donjem delu stomaka. Nije bilo uroloških problema, ali urolog je otkrio bolesnu jetru i tako se krenulo na skenere i na sve moguće preglede, da bi nam 18. maja saopštili da je bolest metastazirala - pričala je devojka o Milanu.

"On je nas tešio dok je bolest uzimala maha"

Tijana je bila uz njega od početka, od otkrivanja bolesti, pa do samog kraja.

I kada smo saznali za bolest, on je nas tešio. Govorio je da je mlad i da će to brzo prebroditi. Sve vreme je verovao. Međutim, bolest se širila. Bolovi su postajali sve jači. Preda mnom to nije mogao da krije, jer smo živeli zajedno, ali se trudio da pred drugima nikada ne pokaže kako pati. Bio je retko divna i nesebična osoba - priča Tijana, a onda zastaje da zaustavi suze koje kreću čim spomene njegovo ime.

I pred sam kraj, pokazao je koliko je srce imao.

Milan Milošević Foto: Jugmedia/Privatna arhiva

- Na izmaku snaga, kad više nije mogao da govori, podigao je ruku i mrdnuo prstima, pokazujući pare. Zagrlila sam ga. Znam, rekao si hiljadu puta. Daćemo novac bolesnoj deci, ne brini - šapnula sam mu, a on je onda spustio ruku - ispričala je Tijana.

- Znali smo da je kraj. A on je čak i tada mislio samo kako da pomogne drugima - rekla je.

Ostavio zaveštanje

Milan je izgubio bitku sa životom, ali je ostavio zaveštanje da oko 9.000 evra, koliko je ostalo u prikupljenoj akciji, bude donirano nekome ko boluje od teške bolesti, a kome je pomoć potrebna radi lečenje u inostranstvu.

Novac je uručen roditeljima malog Sergeja iz Vranja koji se bori sa tumorom na mozgu i srcu, kao i jednogodišnjoj Maji Cvetković iz Kmetovca kod Gnjilana, koja ima godinu dana i boluje od spinalne atrofije mišića.

(Telegraf.rs/Jugmedia.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delija

    13. maj 2020 | 22:34

    Plakali smo i supruga i ja kao kisa kad smo gledali. Nek mu je laka zemlja, a svima koji se bore sa teskom bolescu svu srecu i da istraju. Boki Amadeus legenda i ljudska velicina.

  • Tijana

    13. maj 2020 | 22:37

    Uh tugo...

  • Mihailo

    13. maj 2020 | 23:01

    Ovo je nažalost dokaz da čovek može da se razboli i ako ne pije i ne puši. . .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA