• 25

Kako kazniti nekoga za nekulturu? Žena u Smederevu čupala cveće iz žardinjera, pa odšetala s plenom

Fotografije je objavila Tanja P, a građani koji su ih videli na Fejsbuku bili su ogorčeni

  • 25
žena kida cveće

Foto: Tanja P.

Plavokosa žena u crnini, sa crvenim "starkama" britko je hodala smederevskom ulicom. I to ne bi bio neki neobičan prizor da se ljudi za njom nisu okretali, vikali, kudili i žestili se s razlogom.

U rukama joj je bio po grumen zemlje sa prelepim cvećem, sveže ubranim, iz žardinjere. Dok je nosila svoj "plen", a sveža zemlja visila na korenu iščupanog cveća, pružila je odlučan i dug korak, ne osvrćući se na osude.

Radnici okolnih prodavnica nisu mogli ništa drugo da učine. Da trče za njom i vuku je za rukav, pitanje je šta bi postigli jer žena očigledno ima neki problem. Kleptomanija ili potpuno odsustvo obzira za druge i kulturu.

žena kida cveće

Foto: Tanja P.

Fotografije je objavila Tanja P, a građani koji su ih videli na fejsbuku bili su ogorčeni. Neki su govorili da je trebalo zvati policiju, da je treba prijaviti komunalnoj inspekciji, da je trebalo da je neko dohvati i očita joj lekciju, jer se fotografijom ništa ne postiže...

Ali, kako kazniti nekoga za prostu nekulturu? Svađati se i juriti se sa njom po ulici sigurno ne bi pomoglo. Ako bi je prijavili, šteta koju je nanela administracija bi teško mogla i da proceni, ali mnogo veća sramota nije u jednoj razrovanoj žardinjeri, već na njenom obrazu.

žena kida cveće

Foto: Tanja P.

Ipak, Tanja se nada da će ipak neko od nadležnih učiniti nešto kako bi pokazali ženi da u ovom gradu ne može tako bahato da radi šta poželi.

- Ukoliko se neko od nadležnih službi potrudi i pronadje gospodju sa slike, mala pomoć pri njenoj identifikaciji može biti tetovaža na članku leve noge - kazala je Tanja.

Video: Baba već dve godine krade cveće od komšija iz žardinjere

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Coo

    Par cvetova, velika kradja. Toliko ima velikog lopovluka i mita na sve strane, pa se to čak i smatra normalnim. Manite se žene. Šta biste sada, da je kamunejete na trgu zbog štete od 100-200 din?

  • Sladjana 😁

    Zena mozda nema da kupi, a država ima cim deli silne evrice. Ako joj treba cvece u mom dvoristu ima koliko hoce nek nosi sve, castila bih je. Svekrva samo sto mi na glavu ne stavi neku saksiju 🤣🤣🤣🤦‍♀️🤦‍♀️

  • @ Kiki

    Vidim različite predloge, uglavnom osude. Pa videla žena od države koja je svakom od nas. Da svakom bez zavlačenja ruke u novčanik otela deo plate i penzije. Bravo gospođo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima