Prijateljstvo dva heroja se nastavilo: Policajac i autistični dečak se sada viđaju i redovno čuju

Njihova fotografija, napravljena tokom policijskog časa, sve nas je raznežila

  • 1
Mateja i Predrag Foto: Privatna arhiva

Iako se epidemija stišava, oporavak od pošasti zvane korona virus zasigurno će dugo trajati. Ipak, u moru sumornih priča kojima smo svedočili, posebno poslednja dva meseca, izdvaja se jedna vedra. To je čvrsto prijateljstvo dva velika heroja sklopljeno tokom najtežih dana – jednog budućeg školarca i jednog u uniformi.

Sigurno se sećate Mateje, sedmogodišnjeg dečaka iz Inđije koji ima autizam i Predraga Markovića, policajca. Nisu se poznavali do pre nekoliko nedelja. Sreli su se sasvim slučajno, dok je Predrag sa svojim kolegama patrolirao proveravajući da li stanovici ovog mirnog vojvođanskog grada poštuju policijski čas koji je bio na snazi. Mateja je sa tatom Željkom krenuo u šetnju.

Mateja i Predrag Foto: Privatna arhiva

- Bila je to uobičajena kontrola. Izašao je policajac da pita da li imaju dozvolu za kretanje u vreme policijskog časa. Kako je tekao razgovor, policajac je saznao da je Mateja dete sa posebnim potrebama. Poklonio mu je čokoladu. Simpatije su bile sa obe strane. Korak po korak, krenulo je upoznavanje, druženje i sada je to pravo prijateljstvo – počinje priču za portal Mitrovica info Ivana, Matejina mama.

Prijateljstvo dva heroja se nastavilo. Nekad se, kaže Ivana, slučajno sretnu, a nekad se čuju telefonom.

- Doskora je policija bila znak da treba da bude dobar. Sada je Mateji drago što se druži s policajcem, prija mu. Kada se vide, Predrag se poigra sa njim i uvek mu da neki poklon. Čuje se sa suprugom telefonom i pita za Mateju. Mi kao roditelji smo zahvali Predragu na svemu, na toj pažnji i prijateljskom odnosu koji se nastavlja. Retko ko danas ima vremena da nekome pokloni pažnju. A Mateji sve to mnogo znači - zaključuje Ivana.

Ona napominje da se uvek pridržavaju propisanih mera i nose zaštitne maske koje skinu samo prilikom fotografisanja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sone

    14. maj 2020 | 17:49

    svaka ti cast Ljudino ! Lepo je videti u ovoj situaciji da ima neko sa Srcem i dusom ,svaka cast

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA