• 1

Lončar najavio: Posao u junu za još stotinak najboljih diplomaca medicine i 200 sestara, i tehničara

Program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine

  • 1
DIREKTORI SASTANAK LONČAR ZLATIBOR LONČAR

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Tokom vanrednog stanja, zbog epidemije virusa korona, zaposleno je 4.500 zdravstvenih radnika, od toga 1.500 lekara, kaže ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodaje da će u junu biti zaposleno još stotinak najboljih diplomaca medicinskih fakulteta i više od 200 medicinskih sestara, sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

On je za Tanjug rekao da je program zapošljavanja najboljih diplomaca počeo 2018. godine od kada se na svakih šest meseci primaju najbolji svršeni studente, koji u indeksima imaju najviše ocene - 9 i 10, kao i medicinske sestre i tehniče sa najboljim rezultatom tokom školovanja.

- Do sada smo u četitri akcije zaposlili 400 lekara i 500 medicinskih sestara. To ćemo nastaviti i dalje već početkom juna -  naveo je Lončar.

On je naglasio da je u toku procedura sa medicinskim fakultetima da se zaposle najbolji diplomci "na kojima treba da ostane zdravstveni sistem".

- Fakulteti nam još dostavljaju podatke, ali sigurno će biti zaposleno stotinak lekara i više od 200 medicinskih sestara i tehničara -  naveo je on.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djox

    Svi oni najavljuju nesto,a mi postadosmo socijalni slucajevi.Tuga braco i sestre.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima