≫ 

Dr Nestorović: Virus se može prenositi i seksualnim odnosima. Dr Darija Kisić "to nije dokazano"

- Utiče na srce, bubrege, jetru, praktično nema organa koji ovaj virus ne napada. Ja ne znam ni jedan virus koji to može - smatra dr Nestorović

  • 33
Branimir Nestorović Foto-montaža: Pixabay, B92

Pulmolog Branimir Nestorović rekao je večeras da je istočni deo Nemačke izuzetno dobro prošao u borbi sa epidemijom korona virusa, jer imaju komunističko nasleđe.

- Da li je to do fenomena primarne zaštite, nešto u mentalitetu ili do instituta za javno zdravlje - rekao je Nestorović gostujući na Radio-televiziji Srbije.

On je kazao da su svetski stručnjaci saglasni da one zemlje koje budu imale uspeha u zaštiti domova za stare imaće uspeha i u epidemiji.

Uspeli smo da zaštitimo domove, osim incidenta u Nišu

- Mi smo to uspeli, da zaštitimo bolnice i domove, sem onog incidenta u Nišu koji nam je pokvario sve - zaključio je on.

"Pukla brana"

Nestorović je ocenio da je u Srbiji vladao strah od korona virusa, ali da je sada "brana pukla".

- Tranzicija iz straha u potpuno opuštanje je bila trenutna. Ljudi se, ako izuzmemo gradski prevoz, ponašaju kao da se ništa ne dešava. Prošle nedelje u ovo vreme su bili prestravljeni, a sada imam utisak da je brana pukla - ocenio je on.

Kako je kazao, dokazano je da virus ima prisustvo u spermi, te se može prenositi i intimnim odnosima.

- Utiče na srce, bubrege, jetru, praktično nema organa koji ovaj virus ne napada. Ja ne znam ni jedan virus koji to može - rekao je on.

Dr Kisić Tepavčević: Nije dokazano

Zamenica direktora Instituta Batut Darija Kisić Tepavčević demantovala je Nestorovićevu tvrdnju, rekavši da nije dokazano da se virus prenosi seksualnim putem.

Video: Zdravstveni radnici u Španiji dobili 1.000 besplatnih pomagala za seks

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA