≫ 

Važna vest za sve koji žele potomstvo: Vantelesna oplodnja počinje u ponedeljak

Svi koji dolaze na nju, moraju da ispune jedan uslov

  • 0
vantelesna oplodnja, Spermatozoidi, Sperma, Veštačka oplodnja, vantelesna oplodnja, Beba iz epruvete, Začeće, oplodnja Foto: Shutterstock

Klinika za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Srbije polako vraća rad u normalu, a direktor te ustanove prof. dr Aleksandar Stefanović izjavio je da u ponedeljak počinje i postupak vantelesne oplodnje.

- Pozivamo sve one koji su taj postupak pauzirali, zastali, ili počinju taj postupak iz početka da se od ponedeljka javljaju na našu kliniku. Radićemo i tu pojačanim intezitetom, da nadoknadimo - kazao je Stefanović za RTS.

On je rekao da je uvedeno novo pravilo, a to je da svi koji dolaze moraju da imaju negativan PCR test na korona virus, to važi i za one koji ulaze u proces vantelesne oplodnje.

- Čeka nas jedan period povećanog rada ne samo sa trudnicama već i na drugim intervencijama. Počećemo i prijem beningnih stanja, dijagnostičke procedure kao što su ultrazvučni pregledi, sve ono što je čakalo trudićemo se da nadoknadimo u narednom periodu.  Svima koji dolaze meri se temperatura, i dalje se ponašamo kao da je pik epidemije. Ono šti je novo, svi koji dolaze moraju da imaju PCR negativan test ije moraju da imaju PCR negativan test - rekao je prof. dr Stefanović, direktor ustanove ukojoj je u toku vanrednog stanja rođeno najviše beba.

Video: Veštačka oplodnja je isto što i vantelesna oplodnja

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA