≫ 

Ko je pretučeni advokat Petronijević: Zastupnik haških optuženika, Legije, Saše Pejakovića

Bio je angažovan i u suđenju "zemuncima”, a zastupao je i Radeta Markovića

  • 13
Goran Petronijević, Milorad Ulemek Legija, Radovan Karadžić Foto: Medija centar Beograd, Koca Sulejmanovic/AFP Profimedia, Profimedia/Peter Dejong / AFP

Advokat Goran Petronijević , koji je noćas pretučen u Njegoševoj ulici na Vračaru zajedno sa Novicom Pekovićem, sudijom u penziji, dobro je i nalazi se van životne opasnosti, rečeno je za Telegraf.rs u njegovoj advokatskoj kancelariji.

Težak incident se dogodio oko ponoći u Njegoševoj ulici, kada je grupa huligana bez ikakvog povoda napala i brutalno pretukla poznatog advokata Gorana Petronijevića (60) i Novicu Pekovića (70) sudiju u penziji.

Oni su se nalazili u kafiću u neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta u kome su sedeli Peković i Petronijević.  Napadnuti su stolicama i stolovima, a tukli su ih i šutirali.

Kolima hitne pomoći odvezeni su u Urgentni centar i konstatovane su im teške telesne povrede.

Napadači su pobegli u nepoznatom pravcu, ali su jutros uhapšeni.

U Petronijevićevoj kancelariji nisu mogli da nam preciziraju kakve sve povrede on ima, kao i da li je izašao iz Urgentnog centra.

Goran Petronijević je ugledni beogradski advokat. Bio je sudija Okružnog suda i 2014. član misije posmatrača referenduma na Krimu u Ukrajini.

Haški je advokat. U Hagu je, naime, zastupao Veselina Šljivančanina, koji je oslobođen optužbi. U Tribunalu zastupa i Radovana Karadžića.

Pored haških optuženika, među klijentima je i imao i poznate ličnosti poput Svetlane - Cece Ražnatović.

Advokat "zemunaca"

Milorad Ulemek Legija Foto: Profimedia/AFP

Bio je angažovan i u suđenju "zemuncima”, a zastupao je i Radeta Markovića.

Prošle godine je šokirao izjavom da su Dušan Spasojević Šiptar i Mile Luković Kum, vođe zemunskog klana, koji su nađeni mrtvi u Meljaku 27. marta 2003, ubijeni ranije, a njihova lica su našminkana svežom crvenom farbom da bi se prikazalo da su ubijeni iste večeri tokom obračuna s pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ). S tim u vezi, kazao je da su njihova ubistva fingirana.

On je tada za Alo objasnio da to zna jer je sproveo svoju istragu jer je branio Sašu Pejakovića Peleta, jednog od osuđenih u procesu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, koji je poslednji video žive Šiptara i Kuma.

-  Treći dan posle ubistva, otišao sam u dvorište vikendice u Meljaku, ali nigde nisam našao tragove borbe niti pucnjave! Nije bilo nikakvih čaura, niti oštećenja na zidovima kuće, ograde i na stablima. Ni na travi nije bilo tragova krvi, niti bilo kakvog znaka da se tu dogodilo ubistvo. Uopšte nije bilo naznaka da su Šiptar i Kum boravili tamo - naglašava iskusni beogradski advokat, koji je obavio bezbroj uviđaja na Kosovu.

U nekoliko parničnih postupaka, Petronijević je zastupao je i Milorada Ulemeka Legiju.

Bio sam njegov advokat u imovinsko-pravnim postupcima, ne krivičnim –  izjavio je Petronijević pre nekoliko godina za domaće medije.

Video: Radovan Karadžić osuđen na doživotnu kaznu zatvora!

(Lj. R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zof

    15. maj 2020 | 10:51

    Mi smo jedan bahat narod ,agresivan i ne-vaspitan,moze svako da te prebije na ulici i nikom nista .

  • Армаггедон

    15. maj 2020 | 10:43

    У овој земљи нико није сигуран.

  • Цобер РС

    15. maj 2020 | 11:55

    Зликовце,у каменолом да туцају камен.без воде цели дан.годину дана.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA