Zbog nasilja nad ženama oglasila se Mihajlovićeva: Ko ste vi koji mislite da imate pravo da ubijete?

Potpredsednica Vlade pozvala je građane i građanke da se otvoreno bore protiv svake vrste nasilja

  • 14
SRBIJA MORAVSKI AUTO-PUT Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Potpredsednica Vlade Srbije i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, prof. dr Zorana Mihajlović, najoštrije je osudila poslednje slučajeve nasilja nad ženama, uključujući i ubistvo koje se jutros dogodilo u školi u Erdeviku.

- Pitam se zapravo ko ste vi koji mislite da imate pravo da udarite ženu i da joj oduzmete život?! Čime ste stekli to pravo i da li mislite da su ijedna žena ili dete dužni da to trpe? Pravi muškarci i džentlmeni ne tuku žene, pravi muškarci nisu siledžije i nasilnici, pravi muškarci prijavljuju nasilnike, pravi muškarci poštuju i vole žene. A ako se sa njima ne slažu, probleme ne rešavaju konfliktima i nasiljem - poručila je Mihajlovićeva.

Potpredsednica Vlade pozvala je građane i građanke da se otvoreno bore protiv svake vrste nasilja, a posebno protiv porodičnog i partnerskog nasilja, koje je ogroman problem svakog društva.

- Hajde da kažemo: "Dosta je nasilja", hajde da ne tražimo izgovore da se to dešava u tuđoj kući, da ne treba da se mešamo i da je u redu da slušamo i znamo da muž bije ženu a da ne odreagujemo. Danas je to naša komšinica, sutra majka, sestra, prijateljica, a prekosutra možda i neka od nas. Odgovornost je na svima nama, prijavimo nasilnike, zaštitimo žene - rekla je ona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rade

    15. maj 2020 | 16:12

    A psihicko nasilje nad muskarcima? O tome nista? Ona znaci moze da vara muza bez problema, a jos ima i decu. Sram je bilo.

  • Ivan

    15. maj 2020 | 16:11

    Varala muza i decu. Zasto nije otisla s vozacem, a ne da ga vara i ponizava.

  • Da kaznjavate

    15. maj 2020 | 17:16

    Zenene koji varaju muzeve, nebi toga bilo. Sve radite naopacke.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA