• 3

Niko ne može da veruje da je Kosa palila kuće u Prijepolju: Za njene najbliže sve je još misterija

Žena je, kažu "na obraz" pozajmljivala pare da sve popravi, zašto bi, pitaju se, onda sve zapalila

  • 3
Prijepolje požar

Svi su u neverici, i dalje žive u strahu od požara, Foto: RINA

Priča o misterioznim požarima u prijepoljksom naselju Suvodo i dalje ne prestaje jer uhapšena žena na koju se sumnja da ih je izazvala jeste supruga Zorana Tomaševića, u čijoj kući požari izbijaju od početka godine. Kako agencija RINA saznaje, ona je juče pala na poligrafu i određeno joj je zadržavanje do 48 sati.

- Ženu su priveli jer je ona bila u sve tri kuće u kojoj su se dešavali požari, ali to su njena braća kod kojih se sklonila i koji žive nekoliko metara od nas. Ko još može da pomisli da bi zapalila svoju, kuću brata blizanca i sestre od tetke? Ona je u strašnom stanju zbog svega, mislim da ne zna ni šta priča i zato poligraf nije konkretan dokaz, uzeo sam advokata i tražiću da se ovo ispita. Imam i svedoke da se sve dešavlo iz čista mira, nama je u kući bio i dežurni vatrogasac, za vreme požara kod njenog brata svi su bili u kući i objasnite mi kako je onda to jedna žena mogla da zapali - rekao je Zoran za RINU.

Prijepolje požar

Zoran Tomašević, Foto: RINA

U kući porodice Tomašević prvi požar izbio je u januaru, zatim se ista situacija ponovila nekoliko puta u aprilu. Kosa i Zoran pozajmili su novac kako bi uradili novu instalaciju i zato svi meštani ovog prijepoljskog naselja ne mogu da poveruju u činjenicu da je upravo ona ta koja je izazvala požar.

- Ne znam šta da kažem, osim da pitam da li na ovoj zemljskoj kugli, postoji osoba koja je "na obraz" uzela nekoliko hiljada evra da bi renovirala kuću i da uzme šibicu i sve to ponovo zapali. Ona je žena kojoj je porodica sve u životu i sve što su imali uložili su u tu kuću - kaže brat uhapšene Kose, Aleksa Obradović.

Komšije smatraju da jedna žena ni fizički nije u mogućnosti da uradi ovako nešto jer goreli su štekeri, veš mašine, bojler. Kako kažu, to ni vešt električar ne bi mogao da izvede.

Prijepolje požar

Foto: RINA

- Sve je ovo za duboku analizu. Mi smo i dalje uplašeni za svoju bezbednost, jer i dalje strahujemo od te lutajuće struje. Kad se televizor zapalio, Kosa je sedela u dvorištu sa decom, žena nema nikakve veze sa tim. Ja se iskreno nadam da će se pronaći pravi uzrok svega ovoga, kako bi mogli mirno da spavamo - rekao je meštanin naselja Suvodo.

Prijepolje požar

Za meštane misterija nije razrešena, Foto: RINA

Misteriozni požari u Prijepolju traju već nekoliko meseci. Prvo su se dešavali samo u kući Tomaševića, čak i onda kad je cela električna instalacija bila isključena zbog straha od ponovnih požara. Pre nekoliko dana prvi požari desili su se i u kućama koje se nalaze u neposrednoj blizini, a koje su u vlasništvu brata i sestre uhapšene.

Video: Serija spontanog samozapaljivanja kuća u Prijepolju: Stručnjaci nemaju objašnjenje

(Telegraf.rs/RINA)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • J...

    Piroman!

  • A kako nema nikoga da kaže šta je osnov sumnje na nju i kako je to izvela? Kako neko može da izazove požar u štekeru na kome nema priključenog uređaja?

  • Vlada

    Poligraf jeste pokazatelj istine, ali u našem zakonu stoji da se ne može koristiti kao dokaz na sudu

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima