≫ 

Humani stolar Mile posle napravljene 2000. stolice predao radionicu sinu

"Zavetovao sam ga da ni jednu stolicu ne sme da proda", napisao je Stolar Mile na Fejsbuku

  • 6

Omiljeni srpski zanatlija Milorad Jurković, poznatiji kao stolar Mile, predao je radionicu svom sinu, nakon 2.000 izrađene stolice za bebe.

Stolar Mile godinama je pomagao mnogima širom Srbije. Ovaj  humani stolar, pravio je i poklanjao stolice za hranjenje beba porodicima koje ne mogu da ih priušte. Takođe, često je pokretao akcije za prikupljanje potrepština samohranim majkama, bolesnoj deci i svima koji su u teškoj situaciji.

Mile je u sredu na svojoj Fejsbuk stranici objavio da je tog dana napravljena 2.000 stolica, kao i da je svom sinu Stefanu predao radionicu.

- Od 9. 05. 2015-te kada je prva objavljena do danas 13. 05. 2020 g. kada vam prestavljamo danas napravljenu 2000-tu stolicu. Sve na dalje preuzima moj sin Stefan kome sam danas sve predao pa i celu radionicu - napisao je Stolar Mile.

Napisao je da će, "naravno, biti uz njega i pomagati dok se ne opusti i krene bukvalno samostalno."

Zavetovan je da nikada ni jednu stolicu ne sme prodati - napisao je Mile i dodao da je on tu kao podrška, a da se sada zna ko je glavni majstor.

- Kada otac sinu ukaže ovoliko poverenje jer je prošao sa mnom mnogo toga onda bude i suza...E pa prestavljam vam jednog kojega smo gajili i vaspitavali da bude čovek na prvom mestu i siguran sam da će biti bolji od mene u svemu ! Planovi su pored radionice i sporta kojim se bavi od sedme godine da upiše i fakultet ali ćemo to naknadno razmotriti jer je to veliki izdatak trenutno za nas pošto nam uskoro stiže još jedan maturant u porodici ! Za to vreme idemo dalje.  2000 stolica napravljeno ! Malo li je ?Vidimo se mi opet. Samo nek se deca rađaju - zaključuje Mile u svojoj poruci.

Video: Ostavili smo bebu da plače na keju! Beograđani su bili iznenađeni i humani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mira😇

    17. maj 2020 | 08:59

    Svaka cast za gospodina Mileta koji je toliko dao os sebe za prirastaj u Srbiji to je za svaku pohvalu i coveka treba nagraditi za takvu osecajnost

  • Miki

    17. maj 2020 | 07:51

    Predlog presedniku drzave da ga odlikuje ordenom Rada. Svaka cas Mile.

  • Atlanta

    17. maj 2020 | 08:14

    Svaka čast na akciji!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA