• 40

Vučić: Situacija u Vranju nije dobra. Pokušavamo da ne sakrijemo ništa, da prikažemo prave rezultate

- Da nema Vranja bilo bi ispod 2 odsto - rekao je predsednik Srbije o trenutnim rezultatima

  • 40

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je radove na rekonstrukciji i izgradnji Kliničkog centra Srbije u Beogradu, u okviru Faze A, a potom je odgovarao na pitanja medija. Kada je reč o situaciji u Vranju gde je juče naglo skočio broj zaraženih od korona virusa, on je rekao da je dobio rezultate i da su nešto bolji nego juče, ali da i dalje nisu dobri.

- Gledamo da sve kontakte od onih 53 ljudi od juče ustanovimo. I do 10 sati je bilo još 15 ljudi, ako se ne varam, iz Vranja zaraženo. To nije dobro, ali i pokušavamo da ne sakrijemo bilo šta i da prikažemo prave rezultate. Juče je Hrvatska uradila 1.053 testa, a mi 6.600, nismo mi baš 6 puta veči od njih. Ali te testove radimo da ukažemo ljudima da moramo da se pazimo i čuvamo i da brinemo u njihovom zdravlju - rekao je on i dodao

I sada pokušavamo da ustanovimo sve ljude koji su bili u kontaktu sa zaraženima i odmah ih pošaljemo da lečenje da bismo sprečili širenje i da dođe do toga da neko izgubi život. Imamo još 8 od 260 u Leskovcu, slično u Nišu, bilo je 11 od 800 u Beogradu, ali u svakom slučaju sve dok ide do 2 odsto i da probamo da spuštamo dalje, dobro je, da nema Vranja bilo bi ispod 2 odsto - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    Najvažnije je da svi budu živi i zdravi.

  • Džoni Batajnica

    Još da se Vranje kao žarište ugasi i biće sve ok...

  • Tanjica

    Moramo pratiti situaciju sa koronom. Jos uvek nema opustanja.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima