• 0

Od Mongolije do Zrenjanina: Šaman se doselio u Belo Blato i napravio pravi mali zoo-vrt u dvorištu

"Od početka izolacije sam uvideo da će biti jako dosadno da samo sedimo u kući, zato sam rešio da kupimo više vrsta životinja kojima ćemo ispuniti naše dvorište"

  • 0
Belo Blato

Printskrin: Youtube/I love Zrenjanin

Tokom vanrednog stanja koje je sada iza nas kao neki ružan san, ljudi su se na sve moguće načine trudili da osmisle i ispune vreme u izolaciji.

Nešto malo lakše bilo je onima koji imaju kuću, dvorište i baštu, ali to samo po sebi nije moralo da znači prednost u odnosu na stanare u zgradama ukoliko se samo sedelo skrštenih ruku.

Upravo jedan takav primer zabeležili smo u našem slikovitom Belom Blatu u porodici Šagzin, od prošle godine našim novim komšijama, koje je životni put od Mongolije, Moskve i Amerike skrasio upravo u ovom mestu, piše portal I Love Zrenjanjin.

- Od početka izolacije sam uvideo da će biti jako dosadno da samo sedimo u kući, zato sam rešio da kupimo više vrsta životinja kojima ćemo ispuniti naše dvorište. Budući da zbog prirode mog posla kojim se bavim obično spavam do 11, sada moram da ustajem u 6 da bih nahranio, jariće, prasiće, živinu i zečeve. To mi ne pada teško mada mi se desi da "spavam" dok ih hranim - malo u šali, malo u zbilji kaže Bulat Šagzin glava porodice.

- Deci sve obaveze oko životinja takođe ne padaju teško, mada je to njima zasad samo igra ali u svakom slučaju korisna.

Bulat Šagzin se sa svojom porodicom doselio u Belo Blato prošle jeseni, od početka je u sjajnim, obostrano interesantnim odnosima sa komšijama, a svi zajedno razmenjuju iskustva i korisna znanja. Takva atmosfera i način života opredelili su ga da u ovom mestu ostane na "neodređeno".

Video: Upoznajte najlepšu rasu konja na svetu koja neodoljivo podseća na jednoroga

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima