≫ 

Od Mongolije do Zrenjanina: Šaman se doselio u Belo Blato i napravio pravi mali zoo-vrt u dvorištu

"Od početka izolacije sam uvideo da će biti jako dosadno da samo sedimo u kući, zato sam rešio da kupimo više vrsta životinja kojima ćemo ispuniti naše dvorište"

  • 0
Belo Blato Printskrin: Youtube/I love Zrenjanin

Tokom vanrednog stanja koje je sada iza nas kao neki ružan san, ljudi su se na sve moguće načine trudili da osmisle i ispune vreme u izolaciji.

Nešto malo lakše bilo je onima koji imaju kuću, dvorište i baštu, ali to samo po sebi nije moralo da znači prednost u odnosu na stanare u zgradama ukoliko se samo sedelo skrštenih ruku.

Upravo jedan takav primer zabeležili smo u našem slikovitom Belom Blatu u porodici Šagzin, od prošle godine našim novim komšijama, koje je životni put od Mongolije, Moskve i Amerike skrasio upravo u ovom mestu, piše portal I Love Zrenjanjin.

- Od početka izolacije sam uvideo da će biti jako dosadno da samo sedimo u kući, zato sam rešio da kupimo više vrsta životinja kojima ćemo ispuniti naše dvorište. Budući da zbog prirode mog posla kojim se bavim obično spavam do 11, sada moram da ustajem u 6 da bih nahranio, jariće, prasiće, živinu i zečeve. To mi ne pada teško mada mi se desi da "spavam" dok ih hranim - malo u šali, malo u zbilji kaže Bulat Šagzin glava porodice.

- Deci sve obaveze oko životinja takođe ne padaju teško, mada je to njima zasad samo igra ali u svakom slučaju korisna.

Bulat Šagzin se sa svojom porodicom doselio u Belo Blato prošle jeseni, od početka je u sjajnim, obostrano interesantnim odnosima sa komšijama, a svi zajedno razmenjuju iskustva i korisna znanja. Takva atmosfera i način života opredelili su ga da u ovom mestu ostane na "neodređeno".

Video: Upoznajte najlepšu rasu konja na svetu koja neodoljivo podseća na jednoroga

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA