≫ 

Vranje ima 83.000 stanovnika, a od početka epidemije korona virusom ukupno je zaraženo 192 ljudi

Kada su u pitanju novozaraženi, pogotovu oni iz fabrike "Dodić", oboleli su većinom asimptomatski

  • 1
Vranje, panorama centar grada, Bolnica, Dom zdravlja, korona, kovid bolnica Foto Milena Đorđević

Od poslednja tri uzorkovanja, u Vranju je zabeleženo 82 novih pozitivnih na virus korona, izjavio je danas gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković, navodeći da je od toga 55 zaraženih iz fabrike nameštaja "Dodić", a da je ukupno od početka epidemije u tom gradu zabeleženo 192 pozitivnih.

Milenković je dodao da je danas na testiranje poslat 321 uzorak.

Kada su u pitanju novozaraženi, pogotovu oni iz fabrike "Dodić", oboleli su većinom asimptomatski, kaže Milenković.

DODIC salon namestaja, Vranje, panorama centar grada, Bolnica, Dom zdravlja, korona, kovid bolnica 55 zaraženih je iz fabrike nameštaja "Dodić", Foto Milena Đorđević

Međutim, ima i pacijenata koji imaju bronhopneumoniju, odnosno početnu upalu pluća, dodao je Milenković i rekao da su oni hospitalizovani na infektivnom i grudnom odeljenju vranjske bolnice i u ovom trenutku njihovo stanje je stabilno.

Ostali pacijenti su takođe hospitalizovani, a smešteni su na odeljenju stare hirurgije i fizikalne medicine koje su pretvorene u kovid bolnice.

Upitan da li u bolnicama ima dovoljno kapaciteta da budu hospitalizovani i eventualni novi slučajevi, Milenković kaže da se narednih dana očekuje i otpust nekih pacijenata te da se nada da će na taj način kapaciteti biti relaksirani i da će imati dovoljno mesta u bolnici i za novozaražene.

Vranje, panorama centar grada, Bolnica, Dom zdravlja, korona, kovid bolnica Foto Milena Đorđević

- Ono što je dobro u celoj ovoj priči jeste da su uzorkovani pacijenti radno angažovani, mlađi ljudi, koji nemaju prateće bolesti, tako da se nadam da ćemo iz svega ovoga izaći bez težih posledica - kaže Milenković.

Apelovao je na građane da se pridržavaju mera, od kojih je jedna od najvažnijih, kako kaže, održavanje fizičke distance.

- Sve one mere koje su propisane od strane Kriznog štaba moraju da budu poštovane, moramo da budemo disciplinovani i odgovorni i prema sebi i prema drugima - poručio je gradonačelnik Vranja.

Video: Brnabić: Povećava se broj zaraženih u Vranju, ali je situacija pod kontrolom

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA