≫ 

Neverovatne fotografije nakon oluje na plantaži borovnica u selu kraj Vrnjačke Banje

Padao je grad veličine oraha

  • 2

Selo Gračac kod Vrnjačke Banje pogodilo je današnje nevreme, nanoseći veliku štetu poljoprivrednicima. Plantažu borovnica "Brezuljci borovnice" spasile su, ipak, protivgradne mreže. Kako se vidi sa slikama koje su prosledili čitaoci Telegraf.rs portala, one su sprečile krupan led da slimi stabljike ove biljke.

Led je povio mreže i gotovo ih sabio do samih stabljika.

Mreže su bile prepune leda veličine oraha. Borovnica je, srećom, ostala cela.

U Sjenici je takođe padao grad veličine oraha. Nepogoda je pogodila selo Čipalje, nadomak Sjenice. A nevreme je trajalo ne duže od 15 minuta.

Kiša praćena olujnim vetrom zahvatila je u popodnevnim časovima delove ivanjičke opštine. Na Goliji je, kako kažu meštani, padao grad veličine oraha.

Najavljivano nevreme pogodilo je danas Centralnu i Zapadnu Srbiju, gde su pale velike količine padavina praćene olujom i gradom.

RHMZ je za danas i sutra najavio narandžasti meteoalarm, što znači da se najavljeno vreme karakteriše kao opasno.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gošo

    20. maj 2020 | 07:49

    Dal je ovo normalno da ova baka živi ovako , gde su socijalni radnici ,predlažem da se smene svi a direktor centra za socijalni rad istera sa posla i da ne može nigde da se zaposli pa da vidi kako je sram ih dve bilo, kad vas molim ajde ovoj baki da se pomogne kolko može , pa i kuća da se pospremi. S znaju da idu po kućama gde ima ko da ih časti . S r a m ih b i l o

  • Vukodlak

    20. maj 2020 | 09:06

    O kakvoj ti baki pricas? Ovde je prica o GRADU, a ti o baki. A ovi sto su glasali- nista bolji i nisu od tebe. A ove majstore sto su zastitili borovnice Sa mrezom, da li su primer , rezultata onoga sto su strucnjaci predlozili. Ako hoces da zanjes- mora i da posejes.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA