≫ 

Dva požara zbog udara groma: Zapalili se strujomeri u Jagodini i Vrnjačkoj Banji

Vatrogasci su intervenisali širom Srbije zbog današnjih nepogoda

  • 0
Udar groma Foto: Pixabay

Od udara groma danas pre podne izbila su dva požara u okolini Jagodine i Vrnjačke Banje, izjavio je načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačko jedinice i civilnu zaštitu u MUP-u Goran Nikolić.

Nikolić je za Tanjug rekao da u požarima, koji su u ranim jutarnjim satima izbili u okolini Jagodine i Vrnjačke Banje, nije bilo povređenih i da su se u oba slučaja od udara groma zapalili strujomeri.

Naveo je da su, zbog nevremena koje je juče i danas pogodilo Srbiju, vatrogasno-spasilačke jedinice intervenisale i u Vrnjačkoj Banji, Smederevu i okolini Kruševca, gde su, kaže, obilna kiša i grad oštetili objekte i vozila.

Nikolić je rekao da su u Vrnjačkoj Banji vatrogasne ekipe na osam lokacija izvlačile vodu iz kuća i objasnio da je bilo reči o komunalnim problemima, a ne o izlivanju reka.

- Voda se sa obližnjih brda slila u kuće koje se nalaze u depresijama. Jaka kiša pala je i u okolini Kruševca, gde je pet vatrogasnih ekipa na nekoliko mesta izvlačilo vodu. Sve naše ekipe su u pripravnosti da dejstvuju ako bude većih padavina - naveo je Nikolić.

Dodao je da je bilo manjih intervencija zbog grada.

- U okolini Smedereva je palo drvo koje su naše ekipe uklonile sa puta. Za sada nije bilo većih intervencija zbog vremenskih nepogoda - kazao je Nikolić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA