≫ 

Vaspitači pred vrtićem u Kruševcu zatekli užasan prizor: Pozvali sve da prijave "neprimerene radnje"

Uputili apel građanima da se obrate nadležnima, ako se ovo ponovi

  • 2
Vrtić. deca trče, devojčice se drže za ruke, igralište, park Foto: Shutterstock

Pred vrtićem u Kruševcu ostavljeno smeće, među kojim i flaše od alkohola. Iz Uprave Predškolske ustanove obratili su se javnosti saopštenjem u kojem podsećaju odrasle da deca uče po modelu, te da svi građani prijave "neprimerene radnje u okolini i dvorištima vrtića".

- Vrtići su oduvek bili simbol najlepših osećanja u vezi sa odrastanjem i detinjstvom. Složićete se, da kao društvo, svi zajedno, imamo podeljenu odgovornost za svu našu decu koja u ovom gradu odrastaju.

Predškolska ustanova  "Nata Veljković" iz Kruševca je nebrojeno puta dokazala i opravdala svojim primerom da to zaista i treba da bude tako. I u ovim kriznim vremenima, Predškolska ustanova je podigla nivo usluge do maksimuma, a jutros je zaposlene, u dvorištu vrtića "Lane" -  dočekalo neprijatno iznenađenje, stoji u saopštenju ove ustanove, prenosi Jefimija.

U saopštenju PU "Nata Veljković" se građani mole da reaguju.

- Iskreno i od srca molimo sve sugrađane koji primete bilo kakve neprimerene radnje u okolini i dvorištima vrtića na teritoriji celog grada da pozovu nadležne službe da se ovakvi nemili prizori ne bi više dešavali. Apelujemo na svo građanstvo da vreme za svoja druženja na ovaj način, ne sprovode u dvorištima vrtića i škola, jer roditelje, a naročito decu, ova dešavanja uznemiruju. Molim vas čuvajte sliku detinjstva onakvom kakva zaista jeste, čista i iskrena i nemojte je ružiti deci koja tek ovaj svet upoznaju. Ne zaboravite da smo mi odrasli model ponašanja mladim generacijama i potrudite se da date dobar primer.

Fotografije možete pogledati klikom OVDE.

Video: U Majdanpeku vrtić nije počeo da radi, dve vaspitačice zaražene

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bisenija

    21. maj 2020 | 17:57

    Uveče hotde osnovaca pravi haos po naseljima. Polomljene klupe,stolovi itd. Kada sam pitala obezbedjenje hale sportova ispred koje se nalazi park,receno mi je: od 9 pa nadalje,tamo se ne ide. A ko ide mora nositi pištolj! Policije nema,obdaniste otvorena kapija,banda ulazi i izlazi,video nadzor skinut - ukraden. I sutradan deca ulaze u zgradu koju zapišavaju balavci, piju,bog zna sta rade?Ko ce da opere tj.dezinfikuje dvoriste obdanista i ulaz? Ko ce da nadoknadi stetu?

  • Pera

    21. maj 2020 | 17:11

    Pa samo neka dodju svake veceri oko 23 h i videce tu grupu , strasno je sto su to deca 2003,2004 i mladje godiste kao i na parkingu kod hale sportova malo starije generacije kako divlje voze i svasta rade...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA