Neobičan slučaj u Majdanpeku: Dete zaraženo, a bilo u kontaktu samo sa roditeljima koji su negativni

Oba roditelja deteta su bila negativna, pa se opet pod znakom pitanja nalazi kako se dete inficiralo, budući da nije imalo nikakve kontakte osim sa roditeljima u izolaciji

  • 6
Dečak, dete, maska. koronavirus Foto: Tanjug/AP

U Majdanpeku, gradu koji se do sada uspešno nosio s korona virusom, ima troje novoobolelih, ali je jedan slučaj posebno neobičan, piše Informer.

Reč je o, kako je naveo direktor Doma zdravlja u Majdanpeku, dr Dragan Fudulović,  dvoipogodišnjem detetu J. S., pozitivnom na Kovid-19, čiji su roditelji bili u samoizolaciji zbog rodbinskih veza sa jednom obolelom vaspitačicom.

- I na prvom i drugom kontrolnom tetiranju oba roditelja deteta su bila negativna, pa se opet pod znakom pitanja nalazi kako se dete inficiralo, budući da nije imalo nikakve kontakte osim sa roditeljima u kućnoj izolaciji. Iz tog razloga zbog tačne i preciznije slike stanja dete će danas biti ponovo testirano - naveo je dr Fudulović.

Pronalaženje kontakata obolelih

Kako je objasnio, druga dva slučaja su pacijentkinje Opšte bolnice u Majdanpeku S. R. i O. M. koje su ležale na internom odeljenju.

- Jedna je već prebačena na plućno odeljenje Niškog kliničkog centra a tokom današnjeg dana očekuje se hospitalizacija u kovid bolnicu u Nišu i druge zaražene žene - rekao je direktor Doma zdravlja u Majdanpeku.

Ono na čemu se intezivno radi je pronalaženje svih kontakata obolelih pacijentkinja kao i obavezno teststiranje na koronavirus i stavljanje pod stogi zdvstveni nadzor svih sa kojima su bili u kontaktu.

Inače, kako kaže doktor Fudulović, Dom zdravlja u Majdanpeku trenutno raspolaže sa 600 testova na imunoglobuline. Radi se o orjentacionim testovima kojima će biti podvrgnuti pacijenati kod kojih postoji izvesna doza sumnje da je u pitanju infekcija virusom Kovid-19, i koji su bez tipičnih simptoma.

Video: Brnabić: Pomogli ste nam da formiramo naš odgovor na Covid-19

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slušam struku ali...

    23. maj 2020 | 18:08

    Odavno je jasno da ovo nisu čista posla i da je jedino profesor Nestorović u pravu. Niko tačno ne zna ništa o ovom virusu a svi daju 'stručna' mišljenja.

  • Mici

    23. maj 2020 | 17:54

    Nije dobro test uradjen.

  • Stockholm

    23. maj 2020 | 19:23

    Pa zar nije moguce preko neki stvari koje su unesene u stan u kom zive,navodim samo jedan primer,koje su bile kontaminirane???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA