• 1

Ovako izgled prvi "korona vašar" u Srbiji: Narod bez maski, gužva oko pečenja, ringišpil i spomenici

Ovo je jedan od najvećih vašara u Srbiji

  • 1
JAGODINA SPASOVDAN VASAR

Foto: Tanjug/Dušan Aničić

U Jagodini se danas održava tradicionalni Spasovdanski vašar, prvi u Srbiji posle ukidanja vanrednog stanja, a kako kažu organizatori, nije na nivou ranijih, ali svega ima.

- Nije na nivou kao prošlih godina, jer je ovo jedan od najvećih vašara u Srbiji, manje je i kupaca i prodavača, borba sa korona virusom još traje, ali ima svega kao na vašaru - kažu organizatori za Tanjug.

Prostor ispred Sportske hale Jagodinskog sportskog saveza, zauzet je od zabavnog parka i ringišpila, u Ulici Vuka Bojovića okreće se janjad i prasad, kuva svadbarski kupus, tu je i najveća guzva. Praseće pečenje je 1.500, a janjeće 1.800 dinara kilogram. Ispod šatora nema mnogo ljudi.

Do njih su majstori za roštilj i mekike... U Čočetovoj i Ulici Braće Dirak, svi drugi: licidari, prodavač zemljanog posuđa, poljoprivrednih alatki, pribora za stoku, odeće i obuće, nameštaja, kazana za rakiju, buradi i kaca, nadgrobnih spomenika, IT tehnike, dečijih igračaka, automati za isprobavanje snage udarcima i brojne druge "drangulije", na štandovima i na trotoaru.

Stigli su iz raznih gradova Srbije, a za njih su organizatori obezbedli oko 600 mesta, ali je dosta praznih.

Primetno je da je veoma malo ljudi koji nose medicinske maske i rukavice, a socijalna distanca i ne postoji.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Klara

    Da li će se zaraziti koronom? Nisu se zarazili ni onih oko 10000, koji su bili na trgu u Beogradu sa Srđanom Nogo.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima