≫ 

Obrt obračuna u niškoj kovid bolnici: Sestra optužila fizioterapeuta za napad, on tvrdi da je žrtva

Protiv Marije Klinički centar pokrenuo disciplinski postupak, a niška policija je podnela prekršajnu prijavu

  • 37
Marija Milinčić Printskrin: Nova S

Incident koje se 14. maja dogodio u niškoj Klinici za rehabilitaciju koja je zbog epidemije pretvorena u Kovid bolnicu, kada je medicinska sestra Marija Milinčić, kako tvrdi vređana a zatim i fizički napadnuta, dobio je obrt. Njen kolega viši fizioterapeut Bojan Tasić, koga je optužila da je tukao negirao je njene navode i saopštio da je on umalo postao žrtva njenog nasilničkog ispada. U njegovu odbranu stalo je desetak svedoka nemilog događaja, pa je protiv Marije Klinički centar pokrenuo disciplinski postupak, a niška policija je podnela prekršajnu prijavu.

U prijavi koju je direktoru Kliničkog centra podnela medicinska sestra navodi se da je pretrpela nasilje od svog pretpostavljenog Bojana Tasića nakon rasprave oko njenog dolaska na dežurstvo.

- Po rasporedu sam uredno došla na svoje radno mesto, a Tasić je bez ikakvog povoda počeo da me omalovažava zbog čega je došlo do rasprave. Nisam želela da ga slušam pa sam se okrenula kako bih izašla iz prostorije. Kada

sam mu okrenula leđa, uhvatio me je za kosu i počupao a zatim me udario u potiljak i vrat. Reagujući na bol, usled straha za svoju bezbednost, počela sam da se branim. Zaposleni sa naše ali i drugih klinika koji su se tu zatekli su me držali kako bih se smirila. Sve me je to strašno potreslo, uznemirila sam se i dobila napad gušenja usled čega sam izgubila svest. Pomogle su mi kolege sa pedijatrije a kasnije sam zbrinuta i u Hitnoj pomoći - navodi se u Marijinom dopisu kojim je ona zaražila od Uprave Kliničkog centra da je zaštite od maltretiranja na poslu.

Takođe, Marija je navela da je Tasić navodno na poslu bio alkoholisan što je i kumovalo incidentu i naglasila da mu to nije bilo prvi put.

- Iz tog razloga, Tasić je pobegao sa mesta događaja pre dolaska policije, jer bi se ustanovilo da je bio pijan – napisala je Marija.

Međutim, Tasić, koji svoju koleginicu opisuje kao problematičnu osobu koja je i ranije dolazila u sukob sa kolegama, tvrdi da Mariju nije ni pipnuo.

- Toga dana su Kovid bolnicu napuštali poslednji pacijenti pa je u skladu sa tim smanjivan broj medicinskih ekipa. Moj posao je bio da odredim ko će ostati u dežurnoj ekipi, a ko će se vratiti kući. Kada je ona čula da više nije potrebno njeno agažovanje počela je da negoduje, pretpostavljam zbog gubitka novca po osnovu noćnih dežurstava. Počela je da me psuje, govoreći da ne znam da organizujem posao... Opsovala mi je majku i kazala da ću da budem biven i ubiven – opisuje događaje u Kovid bolnici Tasić.

Kaže da je u nameri da prekine raspravu kazao koleginici da napusti prostoriju ali da je ona to odbila.

- Kada sam video da ne namerava da me posluša, ja sam krenuo da izađem a ona je podigla stolicu... Šest kolega je držalo kako bi je sprečilo da me napadne. U tom gušanju je kolegu Marka Belića ogrebala nogom stolice. Zatim se bacila na pod, počela je da se kotrlja i vrišti – priča Tasić.

Kaže da za svoje tvrdnje ima svedoke, desetak kolega koje su prisustvovale sukobu.

- Čuo sam da je padala u nesvest, ali to sa mnom nema veze, nisam je ni pipnuo – istrajan je Tasić.

U nalazu Zavoda za sudsku medicinu navodi se da je Marija zadobila lake telesne povrede u vidu krvnog podliva kože desne, dublje oguljotine kože leve podlaktice, kao i povredu potkožnih mekotkivnih struktura zadnje strane vrata koje odgovaraju nagnječenju, istezanju ili potresu ovih tkiva. Komentarišući ovaj dokument, Tasić kaže da on ne dokazuje da je on napao Mariju.

- Moguće je da se povredila dok se bacala po podu – naglasio je Tasić koji je demantovao Marijine navode da je bio pijan i objasnio zbog čega je otišao iz Kliničkog centra pre dolaska policije.

- Kada sam izašao, video sam dvojicu muškaraca, od kojih je jedan govorio : - Koga trebam da izrešetam ? Pretpostavljam da ih je ona pozvala pa sam shvatio da je bolje da se sklonim. Jedan od njih mi je kada sam ušao u kola, fotografisao tablicu – rekao je Tasić.

U Kliničkom centru potvrđeno je da je protiv Marije pokrenut disciplinski postupak koji je još u toku.

- Odmah nakon incidenta obaveštena je služba obezbeđenja Kliničkog centra i službenici policijske ispostve Medijana koji su izašli na lice mesta. Na osnovu službenih beležaka, pokrenut je disciplinski postupak – navedeno je

u saopštenju.

Zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, protiv Marije Milinčić policija je podnela prekršajnu prijavu.

Ovim povodom kontaktirali smo Mariju Milinčić koja je kazala da je uznemirena i da nije u stanju da razgovara sa medijima.

- Suviše sam uznemirena, bila sam kod lekara – kazala je medicinska sestra.

Video: Pucanje po šavovima: Lekar davi devojku jer nije držala distancu, nasrće na njene drugarice

(D.K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Obavezno

    2. jun 2020 | 17:15

    Fizio laže i očito će mu proći...Zaostali jug,gde žena nema nikakva prava.Zašto ga policija nije uhapsila i radila analizu na alkohol u krvi?

  • Dobi

    2. jun 2020 | 16:13

    Cinjenica je da smo mi u Srbiji jos uvek primitivan narod koji nije socijalizovan ni u kolektivu, mnogi ljudi nemaju empatiju i vole da se izivljavaju nad osobama koje im nisu simpaticne sto je nedopustivo, jos ako nekome od njih date mogucnost da se bave nekim odgovornijim poslom onda takav primitivizam narocito dolazi do izrazaja,ja bih tom fizioterapeutu ocitala bukvicu i kaznila ga po dzepu pa kad ostane bez plate koju je inace legalno zaradio, pitala bih ga jel hoce opet da bude primitivac ili normalan covek, inace iz iskustva znam da psihopate za svoj napad uvek biraju slabe i labilne osobe jer su i sami slabici i kukavice.

  • Bgd

    2. jun 2020 | 16:37

    Ova je promasila profesiju. Ajde sto sebe kompromituje, nego i tog coveka. Mozda mu nije imala sanse pa se sveti?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA